3 minute de citit

NUTRI TOP 5.10.15 – creat de CICh Năvodari, distribuit de NATUREVO

În urma cercetărilor efectuate, CICh Năvodari a formulat o soluţie de îngrăşăminte cu tehnologie înglobată, cu un efect complex asupra plantelor şi solului, care permite maximizarea disponibilităţii elementelor nutritive, stimularea dezvoltării sistemului radicular, eficientizarea nutriţiei cu macro şi microelemente şi maximizarea producţiilor.

Soluţia creată de CICh Năvodari s-a concretizat în gama NPK Nutri Top, care utilizează tehnologiile NGOOO, Amesal şi conţine extracte humice, macroelemente secundare şi microelemente.

Datorită relaţiei de parteneriat durabil construit cu compania NATUREVO, CICh Năvodari a creat un produs special – NUTRI TOP 5.10.15 – care asigură o nutriţie continuă şi echilibrată cu azot, în concordanţă cu nevoile plantei. Prezenţa în compoziţia produsului a inhibitorului de nitrificare DMPP creşte eficienţa utilizării azotului şi poate îmbunătăţi randamentul culturilor agricole şi horticole, în special în solurile alcaline.

NUTRI TOP 5.10.15_b

Nutri Top 5.10.15 este un produs inovator ce înglobează 3 tehnologii:

DMPP, inhibitor de generaţie mai nouă, a cărui utilizare în fertilizanţi induce o disponibilitate prelungită a formei amoniu a azotului în sol. Datorită absorbţiei mai ridicate la suprafaţa argilei şi a materiei organice, DMPP este mai puţin mobil decât alţi inhibitori în soluri. DMPP inhibă nitrificarea în orizontul de suprafaţă chiar şi după ploi abundente. Ca urmare, levigarea azotului nitric este restricţionată în mod eficient. Literatura de specialitate indică pierderi reduse de azot în urma volatilizării N2O după aplicarea DMPP şi reducerea până la total a volatilizării NH3 din îngrăşămintele care conţin forma de amoniu stabilizată cu DMPP.

Amesal 200N – fosfor mobil şi disponibil pe toată perioada de vegetaţie a culturii. Amesal este un polimer de sinteză de ultimă generaţie, cu o capacitate de schimb cationic mare, se leagă cu ionii de Fier şi de Aluminiu prezenţi în terenurile acide şi cu cei de Calciu din terenurile alcaline, protejând astfel fosforul prin evitarea creării de fosfaţi insolubili.

Extractul humic, acizii fulvici şi aminoacizii – sunt parte componentă din fiecare granulă, contribuind la reţinerea apei în sol şi la chelatarea elementelor nutritive. Este un aditiv natural folosit în îngrăşăminte pentru a îmbunătăţi structura solului şi pentru a creşte fertilitatea.
Potasiul din produs este sub formă de sulfat, fiind ideal pentru toate culturile, în special pentru cele sensibile la clor.

Nutri Top 5.10.15 este recomandat la fertilizarea terenurilor agricole, prin încorporare în sol, administrat la pregătirea patului germinativ sau localizat, odată cu semănatul.

naturevo-logo-d219

Text şi foto: NATUREVO

Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →