3 minute de citit

Nu rataţi Enovitis 2018!

Enovitis in campo” este singurul târg dinamic din Italia dedicat în totalitate tehnologiei pentru viticultură, iar anul acesta va avea loc la societatea agricolă Il Naviglio, din Emilia Romagna.

Enovitis 2018_b
Dealer Italia îi invită la acest eveniment pe toţi horticultorii români, pentru a vedea utilajele în lucru şi pentru a verifica rezultatele. Vizitatorii vor afla cele mai moderne tehnologii, precum şi produsele şi echipamentele ce pot fi folosite în viticultură, la protecţia şi nutriţia plantelor, managementul solului, gestionarea frunzelor, recoltarea, precum şi cele mai moderne tractoare specializate, sisteme de irigare, soluţii tehnice pentru managementul şi recuperarea biomasei, sisteme de control şi detectare pentru viticultura de precizie.
Datorită faptului că acest eveniment are loc în fiecare an în alt loc, „Enovitis in campo” pune în context utilizarea tehnologiilor în diferitele medii pedoclimatice şi de cultură din Italia.

Enovitis 2018_b

Fără buruieni… doar cu apă!
Una dintre companiile care va pune în demonstraţii utilajele sale este şi partenerul Dealer Italia, Caffini. Grass Killer (sau „distrugătorul de buruieni cu apă”) este maşina care va arăta celor prezenţi, pe terenurile societăţii agricole Il Naviglio, cum se poate erbicida organic. Această maşină de erbicidat foloseşte o tehnică inovativă care distruge partea aeriană şi sistemul radicular al buruienilor din culturile horti-viticole, folosind doar apa rece. Mai exact, o propulsează la o presiune foarte mare, de până la 1000 de bari, şi o injectează în sol prin intermediul unor duze speciale.
Grass Killer a primit la târgul EIMA, de la Bologna, două premii care vin să recunoască atât calitatea, cât şi aportul ridicat în dezvoltarea sectorului agricol: „Inovaţia Tehnică 2016” şi „Premio Blu 2016”. Această recunoaştere vine ca urmare a faptului că maşina reprezintă o soluţie tehnică de erbicidare 100% organică, ce minimizează impactul asupra mediului înconjurător, reducându-l până la zero, deoarece întrebuinţarea erbicidelor chimice în cultură nu mai este necesară.

Text şi foto: DEALER ITALIA

TEHNOLOGIE „MADE IN ITALY”
Dealer Italia este o companie cu sediul în judeţul Mureş, la doar 10 kilometri de Sighişoara, şi a fost înfiinţată de către trei mari producători de utilaje agricole din Italia, în anul 2008. Astfel, SC Angeloni SRL, SC Caffini SPA, SC Roter Italia – Forigo, după o îndelungată tradiţie în construcţia de utilaje agricole, sunt prezenţi şi pe piaţa românească şi pun la dispoziţia fermierilor români tehnologie „made in Italy” pentru performanţe crescute în agricultură.
Prin reţeaua sa de dealeri, care acoperă întreg teritoriul ţării, Dealer Italia comercializează utilaje agricole, cum ar fi: pluguri, scarificatoare, combinatoare, atomizoare, pulverizatoare, grape, freze, bilonatoare, tocătoare etc.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →