Nu combatem seceta, dar asigurăm culturile! - Revista Ferma
4 minute de citit

Nu combatem seceta, dar asigurăm culturile!

agra sigla m Nu combatem seceta, dar asigurăm culturile!

În România, Die Österreichische Hagelversicherung le oferă agricultorilor, prin Agra Asigurări, posibilitatea de a-și asigura culturile printr-un sistem de tarifare simplificat, fără a mai fi necesară comunicarea producției sau prezentarea avizului tehnologic.

Cu ajutorul colaboratorilor săi, societatea a demarat o campanie de promovare și de informare asupra produselor de asigurare ofertate pe piața de profil din România. În cele ce urmează, Die Österreichische Hagelversicherung – Agra Asigurări face o prezentare a primelor sale produse de asigurare, și anume Agrar Basis și Index de Secetă.

 

AGRAR BASIS

Asigurarea culturilor agricole prin produsul AGRAR BASIS acoperă mai multe tipuri de riscuri: grindină, îngheț, incendiu, furtună și ploi torențiale.

• Asigurarea riscului de grindină este obligatorie pentru încheierea unei polițe AGRAR BASIS, combinarea cu celelalte riscuri fiind opțională și flexibilă.

• Riscul de îngheț are acoperire totală (inclusiv îngheț de iarnă) și neîntreruptă din momentul emiterii poliței și până la data de 15.05.2016. În cazul producerii unei daune la riscul de îngheț asigurat, fermierului îi sunt despăgubite costurile de refacere a culturii.

• În cazul riscurilor de incendiu și de grindină se despăgubesc pierderile cantitative de producție.

• La riscurile furtună și ploaie torențială, în cazul pagubelor timpurii produse până la data de 15.05 se despăgubesc costurile de refacere a culturii, iar în cazul pagubelor produse după data de 16.05 a perioadei asigurate se despăgubesc pierderile cantitative de producție.

• Constatarea daunelor se face prin evaluarea pagubelor de către cei 450 de constatatori de daună, care sunt fermieri activi și care au fost instruiți în cadrul propriei Academii.

 

INDEX DE SECETĂ

• Se asigură culturile de: grâu, porumb și floarea-soarelui.

• Fermierul este despăgubit pentru deficitul de precipitații și pentru zilele de caniculă.

• Dispunem în toată țara de 121 de stații meteo, astfel că fermierii au posibilitatea de a alege stația meteo situată în apropierea terenurilor lor asigurate.

• Nu este necesară inspecția de daună, ci doar notificarea ei.

• Calculul despăgubirii se face pe baza datelor oficiale furnizate de stațiile meteo; raportarea se face între media de precipitații din perioada asigurată/anul prezent și media multianuală istorică înregistrată la stația aleasă de către asigurat.

• Suplimentar, se despăgubesc și zilele de caniculă (zile cu o temperatură mai mare sau egală cu 32 de grade).

• Datele meteorologice utilizate sunt furnizate de Administrația Națională de Meteorologie din România.

Chiar dacă asigurarea agricolă nu înseamnă pentru fermieri prevenirea calamităților naturale, ea poate garanta un real ajutor financiar în cazul producerii acestor calamități. Prin produsele sale, Die Österreichische Hagelversicherung – Agra Asigurări dorește să vină în ajutorul fermierilor, simplificând condițiile de contractare și de constatare a daunei.

 

 

 

DATE DE CONTACT

Pentru mai multe informații accesați www.agraasigurari.ro sau contactați managerii regionali ai societății Die Österreichische Hagelversicherung – Agra Asigurări.

• Manager regional Vest: Adrian Horia LUPU

Tel.: 0040736.140.125

E-mail: lupu@agraasigurari.ro

Județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Teleorman

• Manager regional Est: Silviu STEGARIU

Tel.: 0040736.140.105

E-mail: stegariu@agraasigurari.ro 

Județe: Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →