21 minute de citit

Noutățile Maschio Gaspardo de la Agritechnica 2023

UNICO L NSH Noutățile Maschio Gaspardo de la Agritechnica 2023

UNICO L NSH: PLUG REVERSIBIL, ÎN BRAZDĂ, CU SISTEM DE SIGURANȚĂ ACTIVĂ

Performanță și robustețe cu un plug care este ușor de configurat și de personalizat în fiecare detaliu.

Plugurile MASCHIO GASPARDO, cu un design complet reînnoit, combină robustețea și fiabilitatea operațională cu o calitate ridicată a lucrărilor, permițând o inversare perfectă a straturilor de sol și a reziduurilor de cultură. În acest fel, caracteristicile fizice ale solului sunt îmbunătățite: aerare mai mare, capacitatea de dezvoltare a sistemului radicular al culturilor. În același timp, este posibil controlul indirect al buruienilor, al agenților patogeni și al insectelor din sol, reducând astfel utilizarea pesticidelor.

Modelul UNICO L este disponibil în configurații de 3 până la 6 corpuri (5+1). Având în vedere greutatea și diferitele configurații disponibile, plugul poate fi combinat cu tractoare de putere medie (până la 310 CP).

Datorită sistemului de paralelograme SMOOTH SET, reglarea plugului este ușoară, rapidă și precisă. Lățimea de lucru poate fi reglată mecanic cu sistemul “pas cu pas” (versiunea PASSO) sau hidraulic în mod continuu (versiunea VARIO), în timp ce siguranța corpurilor individuale este asigurată de sistemul clasic de șuruburi de forfecare sau de sistemul hidraulic activ de tip NON-STOP.

Cadrul robust, cu o secțiune de 140×140 mm, permite adăugarea unui corp prin intermediul unei plăci care este montată în mod standard în versiunile extensibile (de exemplu, 3+0). Structura cadrului dispune de un sistem de asamblare cu șuruburi. Sistemul de prindere în trei puncte poate fi configurat cu ușurință prin alegerea între diferite tipuri de categorii, cu cap fix sau oscilant.

Pentru a lucra pe soluri bogate în pietre și pietrișuri sau în condiții dificile, este posibil să alegeți configurația NON-STOP HIDRAULIC (NSH), care, combinată cu șurubul de siguranță, vă permite să depășiți obstacolele, protejând în același timp structura de impacturile care ar împovăra atât plugul, cât și tractorul. Sistemul este dinamic și permite ridicarea corpului în caz de impact și readucerea acestuia în poziție prin intermediul unui sistem de mecanisme de ridicare, ce are forțe prestabilite.

Sistemul hidraulic are o presiune de funcționare cuprinsă între 90 și 150 de bari și permite reglarea forței de eliberare în funcție de tipul de teren pe care trebuie să se opereze: este posibil să setați presiunea la un nivel scăzut pentru a evita aducerea pietrelor la suprafață din straturile de dedesubt; dimpotrivă, prin setarea unor presiuni ridicate, se poate opera pe soluri grele, menținând corpul în permanență în contact cu solul și ridicându-se doar în caz de impact.

Plugul poate fi configurat în funcție de diferitele nevoi ale fermierului datorită disponibilității a diferite tipuri de trupițe, antetrupițe și roți, fie de adâncime, fie combinate adâncime și transport (hidraulice și mecanice).

Oțelurile de înaltă rezistență utilizate pentru gama de pluguri MASCHIO GASPARDO sporesc durabilitatea, eficiența și performanța acestora, menținând în același timp o greutate redusă. 

AQUILA ISOTRONIC Noutățile Maschio Gaspardo de la Agritechnica 2023

AQUILA ISOTRONIC: GRAPĂ ROTATIVĂ CU PROTOCOL DE COMUNICARE ISOBUS.

Numeroasele soluții tehnico-structurale brevetate, permit gestionarea electronică a mai multor funcții, îmbunătățind rezultatele pe teren și performanțele mașinii.

Cea mai recentă inovație în gama de grape rotative de la MASCHIO GASPARDO este reprezentată de AQUILA ISOTRONIC, noua grapă rotativă pliabilă cu protocol de comunicare ISOBUS. AQUILA ISOTRONIC primește de la TORO ISOTRONIC numeroasele inovații mecanice, structurale și electronice pentru care a câștigat premiile de Inovație Tehnică 2023 la EIMA International și Farm Machine 2023 la SIMA din Paris.

Designul AQUILA ISOTRONIC este rezultatul unei colaborări între departamentul de cercetare și dezvoltare MASCHIO GASPARDO și Școala Italiană de Design (SID), datorită căreia a fost posibilă proiectarea acestui echipament extrem de atractiv.

AQUILA ISOTRONIC îmbogățește și mai mult gama de grape rotative ISOTRONIC de la MASCHIO GASPARDO. Funcționalitatea ISOBUS a acestor utilaje face posibilă afișarea tuturor parametrilor de lucru prin intermediul unui terminal compatibil: acest lucru simplifică utilizarea echipamentului pentru operator și optimizează ciclul de viață al grapei.

Cunoașterea în timp real a tuturor parametrilor de lucru și posibilitatea de a-i modifica, economisește timp, îmbunătățește performanța pe teren și reduce costurile. De asemenea, este posibil să exportați datele de lucru pentru a efectua diagnoze și pentru a programa lucrări de întreținere doar atunci când este cu adevărat necesar.

O serie de senzori aplicați pe utilaj permit monitorizarea constantă a principalelor funcții ale acestuia pentru un control complet al echipamentului. În special, operatorul poate verifica puterea absorbită, temperatura uleiului din cutiile de viteze, viteza de rotație a rotorilor, alunecarea arborilor cardanici, adâncimea reală de lucru, dezalinierea rulourilor, poziționarea corectă a articulațiilor cardanice la închidere (brevetul “cardan saver”), orele și hectarele lucrate.

Free-Power System, o soluție inovatoare protejată de nu mai puțin de două brevete, permite menținerea sub control a puterii de intrare pentru a crește eficiența în timpul lucrului. Efortul transmis de cutia de viteze centrală este monitorizat în timp real, permițând operatorului să reacționeze imediat în caz de suprasolicitare. Această caracteristică elimină necesitatea de a propune un nivel maxim de putere în ceea ce privește tractorul la care va fi conectată grapa ISOTRONIC. Operatorul este avertizat prompt pe monitor atunci când grapa primește mai multă putere de la tractor decât este necesar sau gestionabil de către grapă, având în vedere condițiile de lucru, ceea ce îi permite să o reducă, evitând consumul inutil de combustibil și riscul de a deteriora grapa.

În plus, numeroasele soluții tehnico-structurale brevetate (4 brevete noi) garantează o robustețe maximă și o prelucrare optimă și durabilă a solului, gestionând în același timp în mod optim absorbția de putere.

AQUILA ISOTRONIC asigură o robustețe extraordinară datorită șasiului său întărit și îmbunătățirilor structurale inovatoare. Una dintre acestea este POWER HUB, un sistem format din rulmenți și suporturi care protejează elementele de transmisie ale rotorului. Această soluție permite să reziste atât la o sarcină de putere mai mare, cât și o mai bună etanșare, cerințe necesare atunci când se operează în condiții dificile, cum ar fi solul dur. Rulourile au beneficiat, de asemenea, de inovații importante în acest domeniu: noii rulmenți “BLINDED” protejează mecanica internă de orice tip de contaminare, prelungind considerabil intervalele de întreținere, indiferent de condițiile solului.

Un nou sistem central de recirculare a uleiului din cutia de viteze utilizează un rezervor în interiorul brațului din al treilea punct și are ca scop prevenirea supraîncălzirii uleiului. Beneficiile care rezultă sunt numeroase: o degradare mai mică a proprietăților uleiului, o creștere a intervalului de timp pentru schimbarea uleiului, un risc mai mic de întrerupere a activității și o productivitate mai mare.

Toate aceste inovații tehnice sunt concepute pentru a asigura o protecție totală împotriva impurităților externe și o fiabilitate mecanică de primă clasă.

Inovațiile enumerate mai sus se adaugă la soluțiile bine dovedite, cum ar fi dispozitivul de răcire cu aer pentru cutiile de viteze laterale și sistemul de eliberare rapidă a cuțitelor (16 mm). Carcasele șasiului care adăpostesc transmisia sunt realizate din oțel de înaltă rezistență, caracterizat de o structură cu carcasă dublă: o placă interioară de 6 mm grosime și o placă exterioară de 5 mm grosime garantează o rigiditate și o rezistență mai mari. Acest lucru permite performanțe ridicate într-o varietate de condiții de funcționare.

Utilajul poate fi combinat cu tractoare de cel puțin 150 CP și este disponibil cu trei lățimi de lucru: 4,6, 5 și 6 metri. Adâncimea maximă de prelucrare a solului este reglabilă până la 28 cm prin intermediul acționării hidraulice a ruloului. Transportul rutier este sigur datorită cuplajelor hidraulice de siguranță, cu o amprentă la sol de numai 2,4 metri. Versatilitatea AQUILA ISOTRONIC este sporită de posibilitatea de a fi atașată la bara de semănat CENTAURO pentru a efectua, chiar și pe pante, prelucrarea solului și însămânțarea într-o singură trecere, datorită utilizării bazinelor frontale PA.

DELTA Noutățile Maschio Gaspardo de la Agritechnica 2023

DELTA: TOCĂTORUL DE RESTURI VEGETALE COMBINAT, PENTRU SUPRAFEȚE MARI

Performanță și flexibilitate cu o lățime de lucru de până la 8,3 m.

MASCHIO GASPARDO a proiectat o nouă tocătoare de resturi vegetale pentru a răspunde nevoilor antreprenorilor și proprietarilor de ferme mari care au nevoie de o productivitate ridicată pentru îngrijirea pășunilor, a terenurilor necultivate, a suprafețelor cu iarbă, precum și pentru mărunțirea reziduurilor de cultură și a miriștilor de porumb. În aceste scopuri, a fost proiectat DELTA, un utilaj echipat cu două unități de tocătoare laterale, care poate fi combinat cu tocătorul frontal BUFALO 280 sau 310 pentru o lățime totală de lucru de până la 8,30 m.

Fiabilitate, versatilitate și flexibilitate în toate condițiile de utilizare: DELTA permite gestionarea unei suprafețe mari într-o singură trecere, cu o reducere semnificativă a timpului de operare și a costurilor.

Tocarea este o soluție pentru a distruge mediile de viață care favorizează reproducerea bolilor și dăunătorilor între două culturi. Rămășițele nedescompuse pot avea un impact asupra regularității germinației și, prin urmare, asupra dezvoltării culturii următoare. Prin urmare, calitatea tăierii este un aspect esențial care trebuie luat în considerare.

Rotorul de 219 mm cu un diametru de tăiere de 465 mm, dispunerea elicoidală a cuțitelor în 6 rânduri cu suporturi împotriva deteriorării (împreună cu contracuțitul dublu) asigură o prelucrare mai bună și o distribuție uniformă a reziduurilor mărunțite.

Sistemul hidraulic flotant al corpurilor de tocare permite o mare versatilitate, permițându-le să se adapteze la toate tipurile de teren, indiferent de cantitatea de reziduuri care trebuie tocate.

Ruloul din spate cu capote detașabile și diametrul de 220 mm, plasat într-o poziție de autocurățare lângă rotor, permite reglarea înălțimii de lucru, asigurând o bună adaptare la sol și reducând costurile de întreținere.

DELTA este echipată cu o cameră de tăiere cu tablă dublu întărită (5 + 5 mm) pentru o protecție optimă împotriva uzurii și a impactului, facilitând mărunțirea chiar și a reziduurilor lemnoase cu diametru mare.

Siguranța în caz de impact cu orice obstacol este asigurată de un sistem de protecție cu arc: datorită structurii mașinii, această soluție garantează aceeași fiabilitate ca și un sistem hidropneumatic mai complex.

Cutia de viteze de 1.000 rpm cu roată liberă încorporată este proiectată pentru tractoare de până la 400 CP, arborii cardanici laterali sunt prevăzuți cu protecții din tablă, iar acționarea fiecărei unități de tocare este asigurată de 5 curele crestate SPBX cu întinzător automat.

Cu un ampatament de 2,98 m și o înălțime maximă în poziția de transport de 3,82 m, DELTA este potrivit pentru transportul rutier fără probleme.

Sistemul hidraulic de cuplare pentru transport și perechea de roți de sprijin sporesc și mai mult nivelul general de siguranță, ceea ce face ca DELTA să fie manevrabil pe șosea chiar și în cele mai dificile situații.

Noua bară de lumini cu LED-uri, pe lângă aspectul său atrăgător, asigură o vizibilitate ridicată pe șosea.

CHRONO 500 Noutățile Maschio Gaspardo de la Agritechnica 2023

SEMĂNĂTOARE DE PRECIZIE DE MARE VITEZĂ: CHRONO 500, CU LATERALE PLIABILE VERTICAL. 

Agricultură de precizie la cel mai înalt nivel cu noul distribuitor de îngrășăminte cu acționare electrică și o mare versatilitate datorită cadrului cu laterale pliabile, care este disponibil și în versiuni transformabile pe 8 și 12 rânduri.

MASCHIO GASPARDO își completează familia de semănători de mare viteză cu modelul CHRONO 500. Echipată cu o secție de semănat acționată electric și un sistem unic de transport pneumatic al semințelor, CHRONO 500 permite funcționarea la o viteză de 15 km/h și chiar mai mult, cu un standard de precizie garantat conform ISO 7256/1.

Gama de semănători CHRONO completează numeroasele soluții deja oferite de GASPARDO pentru semănatul de precizie.

Cu CHRONO puteți lucra în numeroase modalități și tipuri de teren: de la prelucrarea convențională a solului, la lucrări minime și până la semănatul direct. Sunt garantate întotdeauna precizia ridicată a aplicării semințelor, indiferent de mărimea acestora.

CHRONO 500 este echipată cu sistemul de comunicare ISOBUS, protocol universal care permite conectarea simplă a echipamentului la orice tractor ISOBUS, asigurând astfel controlul și reglarea parametrilor de semănat, monitorizarea și analiza performanțelor echipamentului. Principala noutate constă în noul său sistem software; fiecare secție de semănat este acum echipată cu o unitate de control dedicată pentru a controla fiecare dintre rândurile de semănat atât în funcție de variația dozei, cât și de excluderea rândurilor. Acest lucru îi permite lui CHRONO 500 să aplice pe deplin funcționalitatea agriculturii de precizie.  Sistemul de transport pneumatic reglabil însoțește semințele de la sistemul de distribuție direct în brazda de semănat, fără să ricoșeze în tubul de semănat.

Există două sisteme independente: primul gestionează vidul alimentatorului pentru selectarea semințelor, iar cel de-al doilea constă într-un compresor de aer care furnizează un flux de presiune variabilă pentru a transporta semințele în mod uniform prin tubul de livrare către brazda din sol.

Fluxul de aer care transportă semințele este generat de un compresor volumetric cu lobi (independent de sistemul de vid al distribuitorului) care poate fi reglat în funcție de tipul de semințe, de viteza de lucru și de adâncimea de semănat dorită. Acest lucru asigură o poziționare perfectă a semințelor, chiar și atunci când viteza de lucru este redusă sau când se utilizează semințe mici (fluxul de aer poate fi modificat atunci când se seamănă, de exemplu, rapiță sau sfeclă, deoarece aceste semințe mici necesită adâncimi mai mici).

Aspirația aplicată distribuitorului trece prin găurile din discul de semănat și captează semințele; selectorul dublu se asigură apoi că fiecare gaură reține doar o singură sămânță. Reglarea micrometrică a selectorului îi permite să se adapteze la orice formă și dimensiune a semințelor, oferind întotdeauna o precizie maximă (de exemplu: soia, porumb, floarea-soarelui, rapiță, sfeclă și mazăre). Unitatea de distribuție este proiectată pentru a reduce la minimum uzura componentelor și pentru a asigura o fiabilitate maximă în toate condițiile de lucru, limitând costurile de întreținere curente și crescând timpul pentru alte activități agricole.

Motoarele electrice fără perii care acționează distribuitoarele de semințe sunt caracterizate de o fiabilitate dovedită și nu necesită întreținere.

Unitatea de semănat CHRONO este proiectată astfel încât semințele să fie eliberate și să cadă liber în tubul de semințe datorită planului înclinat al discului de semănat (15°).

Cu secțiile de semănat CHRONO, zilele de lucru sunt, de asemenea, mai ușoare datorită noii ergonomii a rezervoarelor de semințe și a microgranulatorului. Deschiderea rezervorului de semințe se află la numai 115 cm de sol, ceea ce facilitează operațiunile de umplere. Deschiderea rezervorului de microgranule poziționat în partea din spate a secției de semănat este și mai accesibilă; poziționat la mai puțin de un metru deasupra solului, acesta reduce la minimum riscul de contact sau de inhalare a oricărui praf. Microgranulatorul este acționat electric și gestionat cu ajutorul unui protocol de comunicare ISOBUS.

Secția de semănat CHRONO poate dezvolta până la 300 kg de presiune în sol, permițând lucrul în condiții altfel prohibitive. Operatorul poate regla cu ușurință sistemul AIR SPRING de la terminalul ISOBUS al tractorului pentru a se asigura că semănătoarea menține contactul cu solul și o adâncime de semănat uniformă chiar și atunci când lucrează la viteze mari pe soluri moi.

CHRONO 500 mărește numărul de versiuni de semănători purtate din gamă, alăturându-se modelului CHRONO 300. Noul cadru cu pliere hidraulică verticală și laterale flotante este conceput pentru a garanta o autonomie și o productivitate ridicate, o reducere a spațiului necesar în timpul transportului și o stabilitate maximă a elementelor de semănat individuale. Acest lucru este posibil datorită celor 3 secțiuni flotante presurizate care permit secțiilor individuale să urmeze cât mai bine contururile terenului, chiar dacă acesta este denivelat, pentru o adâncime de semănat uniformă pe întreaga lățime a mașinii. Sistemul de compensare a lateralelor, WINGS UP, permite ridicarea hidraulică a secțiunilor laterale în timpul manevrelor la capătul terenului, pentru a evita posibilele coliziuni cu obstacole. Un sistem ingenios de ridicare diferențiată, deplasează secțiile de însămânțare ale secțiunilor exterioare în mod individual, reducând astfel dimensiunile semănătorii în timpul transportului.

Cadrul lui CHRONO 500 este disponibil în două configurații: fix sau transformabil pentru versiunile cu 8 și 12 rânduri. În cazul versiunilor fixe, este posibil să se aleagă varianta cu 8 rânduri cu distanța între rânduri de 70 sau 75 cm sau cea cu 12 rânduri cu distanța între rânduri de 45 sau 50 cm, în timp ce pentru versiunile transformabile, versiunea cu 8 rânduri (disponibilă în cele două variante de distanțe între rânduri) poate fi transformată în 12 rânduri prin alegerea uneia dintre cele două distanțe între rânduri disponibile (45 sau 50 cm).

Transformarea se realizează prin îndepărtarea/adăugarea fizică a 4 elemente datorită unui cărucior special, care permite ca această operațiune să fie efectuată cu munca a 2 operatori. Odată ce transformarea a avut loc, pentru a obține distanța corectă între rânduri, cele trei perechi de secții situate în centrul și, respectiv, la capetele cadrului sunt deplasate pe ghidaje speciale. După ce “transformarea mecanică” este finalizată, noua geometrie a semănătorii este setată cu ajutorul software-ului ISOBUS.

CHRONO 500 introduce, de asemenea, noi caracteristici importante pentru distribuția de îngrășăminte. Dispozitivul de distribuire a îngrășămintelor profită din plin de capacitatea de 1.100 de litri a buncărului frontal PA1 ISOBUS cu distribuitor volumetric acționat electric și suflantă hidraulică dedicată.

Sistemul de distribuție a îngrășămintelor utilizează un nou și inedit element de susținere. Conectat la secția de semănat, dar independent în mișcare, fiecare brăzdar este monodisc cu roată de adâncime reglabilă. Sistemul AIR SPRING, prezent și pe deschizătoarele de brazde pentru îngrășăminte, completează echipamentul tehnic, maximizând capacitatea de a menține o adâncime de lucru constantă chiar și atunci când sunt întâlnite porțiuni mai dificile de sol în cadrul aceluiași câmp.

În toate configurațiile, CHRONO 500 le permite fermierilor și contractorilor să beneficieze de toate avantajele programelor Agricultura 4.0.

DISTRIBUITORUL DE ÎNGRĂȘĂMINTE PRIMO EWH ISOTRONIC EXCLUSIVE DE LA MASCHIO GASPARDO: EFICIENȚĂ ȘI TEHNOLOGIE LA CEL MAI ÎNALT NIVEL!

MASCHIO GASPARDO introduce configurații suplimentare la PRIMO, distribuitorul de îngrășăminte care poate fi configurat în funcție de nevoile fermierilor, acum și într-o versiune cu discuri controlate independent.

Actualizările aduse la PRIMO sunt foarte importante, confirmând faptul că MASCHIO GASPARDO investește masiv în acest produs cu caracteristici tehnice de top, care se bucură de un mare succes atât pe piața italiană, cât și pe cea externă.

Din ianuarie 2024, va fi disponibilă o nouă gamă de discuri de împrăștiere, care va crește gama de utilizare a PRIMO: versiunile cu o lățime a buncărului de 292 cm vor putea fi echipate cu noile discuri L30, pentru a lucra până la 48 m! Această soluție, pe lângă creșterea lățimii de lucru în câmp, va oferi o robustețe de neegalat. Discurile de împrăștiere și paletele vor fi de tip Heavy Duty și, prin urmare, vor avea un strat rezistent la uzură care permite o performanță mai mare și o durabilitate sporită. Aceasta se va adăuga la celelalte două versiuni de discuri disponibile în prezent: una pentru lățimi de lucru cuprinse între 12 și 21 de metri și una pentru lățimi de lucru cuprinse între 21 și 36 de metri.

MASCHIO GASPARDO este întotdeauna foarte atentă la nevoile pieței și ale utilizatorilor: de aceea, departamentul de cercetare și dezvoltare a dezvoltat un nou sistem de distribuție pentru doze mici. Această îmbunătățire permite ca PRIMO să fie potrivit pentru distribuirea unei diversități mai mare de produse, menținând în același timp randamentele de producție, eficiența în câmp și precizia de împrăștiere.

Versiunea EWH ISOTRONIC EXCLUSIVE, pentru rotirea discurilor de împrăștiere, utilizează două motoreductoare controlate independent, acționate de sistemul hidraulic al tractorului: acestea permit un control mai bun al vitezei celor două discuri pentru o împrăștiere mai precisă și mai eficientă.

Pentru a crește și mai mult gama de operare, a fost dezvoltată o versiune de mare capacitate, cu o capacitate maximă de încărcare de 4.500 kg și o capacitate a buncărului de 4.450 l. Operațiunile de încărcare a produselor sunt mai ușoare datorită introducerii capacului curbat al buncărului cu deschidere electrică, care poate fi operat fie de pe monitorul ISOBUS al tractorului, fie de la bordul tractorului.

PRIMO EWH ISOTRONIC EXCLUSIVE Noutățile Maschio Gaspardo de la Agritechnica 2023

Caracteristicile principale ale PRIMO rămân cele deja cunoscute și consolidate cu sistemul recunoscut de închidere automată cu două obturatoare – TSS (Twin Shutter System) pentru deschiderea/închiderea împrăștierii și reglarea ratei de aplicare. Funcționarea combinată și simultană a celor două obturatoare asigură o precizie maximă de împrăștiere în toate zonele câmpului, chiar și în părțile cele mai neregulate și greu accesibile, cum ar fi în timpul manevrelor la capătul terenului. De fapt, în timpul manevrelor la capătul terenului, obturatorul ON/OFF este închis de acționarea sa, care îl controlează foarte rapid pentru a evita împrăștierea produsului acolo unde nu este necesar, în timp ce obturatorul de dozare (situat sub primul) continuă să se deplaseze proporțional cu viteza tractorului, astfel încât, atunci când activitatea de împrăștiere se reia (redeschiderea obturatorului ON/OFF), acesta se va afla deja în poziția corectă în funcție de viteza de lucru a tractorului. În acest fel, nu vor exista zone de supradozaj sau subdozaj, obținându-se o uniformitate a împrăștierii în toate zonele diferite ale câmpului, fără risipă și ineficiență.

Sistemul de distribuție este cea mai importantă parte a mașinii și constă dintr-un agitator rotativ (montat pe rulmenți) care transportă îngrășământul la punctul de cădere mobil fără a sparge îngrășământul. Secțiunea transversală a orificiului de cădere a îngrășămintelor, pe lângă faptul că are o formă specială cu trei lobi care garantează o distribuție omogenă chiar și cu volume solicitate foarte mici, permite unul dintre cele mai mari debite de îngrășăminte de pe piață: 640 kg/min! Acest lucru permite o eficiență zilnică de neegalat pe piață. Înlocuirea discurilor este rapidă și ușoară datorită sistemului de eliberare rapidă (patentat) și se face cu o singură unealtă furnizată la achiziționarea echipamentului.

O altă actualizare importantă se referă la MY MASCHIO GASPARDO, aplicația prin intermediul căreia se pot seta reglajele pe toate modelele în doar câteva minute, ceea ce face munca mai ușoară și mai precisă. Funcția SPREADER SMART SET ajută operatorul să vizualizeze toate reglajele PRIMO din confortul smartphone-ului său. Prin introducerea valorilor de împrăștiere necesare (tipul de îngrășământ, tipul de discuri, lățimea de lucru, doza necesară și viteza de înaintare) se pot obține parametrii de reglare corecți și un rezumat rapid al specificațiilor îngrășămintelor utilizate. Aplicația a fost studiată și proiectată de departamentul de cercetare și dezvoltare software al MASCHIO GASPARDO, pentru a vă ajuta să obțineți un confort maxim pe câmp. A avea un sprijin atunci când trebuie să introduceți toți parametrii mașinii este esențial pentru a lucra cu un utilaj pregătit să vă satisfacă nevoile.

Versiunea EWH ISOTRONIC EXCLUSIV dispune de protocolul de comunicare ISOBUS, ideal pentru agricultura de precizie: distribuție variabilă independentă a debitului pe fiecare disc (VR) și controlul a până la 32 de secțiuni de împrăștiere (SC) pentru a maximiza performanța pe câmp.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →