4 minute de citit

Noutatea sezonului: hibrizii de rapiţă KWS trataţi cu biofungicid

Mai mult de atât însă compania ţine cont atât de tendinţele de pe piaţa agricolă, cât şi de provocări, precum factorii de stres actuali şi răspunsul la situaţii extreme, astfel încât, pe lângă genetica excelentă a seminţelor, KWS facilitează accesul la inovaţie prin răspunsuri concrete la nevoile curente ale agricultorilor.

IMG_3949_b

În ultima perioadă, domeniul agronomic se confruntă cu necesitatea de a găsi tratamente biologice pentru seminţe, care să poată înlocui cu succes substanţele chimice interzise. Preocuparea KWS este de a pune la dispoziţia fermierilor cele mai bune soluţii, de aceea, începând cu anul 2019, KWS lansează în premieră pentru partenerii săi, în exclusivitate pentru piaţa agricolă din România, seminţe de rapiţă tratate cu biofungicidul Integral® Pro, dezvoltat de BASF. În acest mod, culturile de rapiţă sunt protejate, cu respectarea cerinţelor de mediu şi, astfel, KWS susţine fermierii să aibă culturi curate şi productive prin mijloace care nu dăunează altor ramuri agricole, cum ar fi apicultura, şi care dovedesc un impact scăzut asupra mediului natural.

Calităţi genetice susţinute de tratamentul potrivit

Compania KWS a început dezvoltarea acestei noi versiuni a produselor noastre luând în calcul două criterii majore: compatibilitatea tratamentului cu genetica oferită de KWS şi calităţile biofungicidului, care, în cazul acesta, a fost ales de experţii KWS datorită calităţilor specifice.
Testele echipei KWS s-au desfăşurat pe o perioadă de aproape patru ani. În acest timp a fost analizată interacţiunea dintre acest nou tratament şi genetica diversă a hibrizilor KWS, şi anume influenţa biofungicidului asupra germinaţiei, răsăririi şi dezvoltării plantelor de rapiţă.

Caracteristicile şi beneficiile biofungicidului Integral® Pro

Integral® Pro a fost dezvoltat de BASF şi conţine spori de bacterie Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, ce conferă protecţie biologică împotriva bolilor provocate de anumite ciuperci şi îmbunătăţeşte toleranţa naturală faţă de dăunători cum ar fi puricele de pământ.
Fermierii români se vor bucura să afle că Integral® Pro prezintă un efect fungicid puternic contra Phoma lingam, precum şi asupra altor ciuperci dăunătoare din sol (cu excepţia Pythiaceae), ce determină căderea plantelor. Incidenţa infestărilor scade semnificativ: la Phoma lingam cu 35%, la Rhizoctonia solani cu 62%, la Alternaria brassicae cu 78%-84%,la Verticillium longisporumcu 25%, comparativ cu solele în care au fost folosite seminţe netratate.
De asemenea, bacteriile conţinute de Integral® Pro determină întărirea sistemului natural de apărare al plantelor. Testele au demonstrat că tratarea seminţelor cu acest biofungicid conduce la o înrădăcinare mai bună a plantelor şi la o vigoare crescută a culturii la ieşirea din iarnă.
Efectul fungicid se produce astfel: bacteriile colonizează rădăcinile plantelor de rapiţă tratate, creând un halou în jurul acestora, iar metaboliţii eliberaţi de bacterii îndepărtează fungii care ar putea provoca diferitele boli.

Germinating_OSR_b

Rizobacteriile Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, au efect de stimulare a dezvoltării plantelor de rapiţă datorită faptului că aceste microorganisme au capacitatea de solubilizare a nutrienţilor din sol, în special a fosforului, şi stimularea secreţiei de către plante a unor substanţe de creştere. De asemenea, susţin dezvoltarea plantelor prin acţiunea antagonistă asupra patogenilor din sol.

Plantele rezultate din seminţele tratate cu biofungicidul Integral® Pro au o toleranţă cu până la 30% mai mare, comparativ cu cele netratate, la atacul puricelui de pământ (Psylliodes Chrysocephala, Phyllotreta sp).

Prin această propunere tehnologică exclusivă oferită fermierilor în acest an, KWS se asigură că oferă, ca întotdeauna, nu numai hibrizi de top, ci şi cea mai bună calitate a seminţelor.

Detalii privind noile beneficii ale seminţelor de rapiţă KWS tratate cu biofungicidul Integral® Pro puteţi obţine de la reprezentanţii de vânzări KWS sau de pe www.kws.ro, respectiv Facebook / KWS România.

Text şi foto: KWS Seminţe SRL

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →