Noul ministru al Agriculturii promite că va scăpa de toți „specialiștii pârâți” - Revista Ferma
2 minute de citit

Noul ministru al Agriculturii promite că va scăpa de toți „specialiștii pârâți”

papers m Noul ministru al Agriculturii promite că va scăpa de toți „specialiștii pârâți”

Noul șef de la Agricultură promite că toate persoanele neperformante vor fi schimbate din funcții, indiferent dacă au sau nu culoare politică. „Am niște nume (ale unor persoane – n. red.) care nu performează și mi s-a confirmat. Este clar că va trebui să corectăm. Aceasta a fost și discuția premierului cu partidele: că acolo unde sunt persoane neperformante trebuie să îndreptăm lucrurile”, a spus Irimescu, citat de Agerpres, la audierile din Comisiile de Agricultură ale Senatului și Camerei Deputaților, unde a primit aviz pozitiv unanim pentru preluarea conducerii MADR.

Întrebat dacă va opera o reducere de personal la nivelul administrației agricole centrale și locale, noul ministru a precizat că, după părerea sa, în teritoriu, pe domenii, acesta trebuie consolidat. „Nu cred că poate fi redus (personalul – n. red.) prea mult la nivel central, dar în teritoriu trebuie consolidat clar pe domenii. (…) Sunt foarte multe lucruri de îndreptat și, fără specialiști reali, nu pârâți, ca să spun așa, nu vom reuși. Rămâne la latitudinea mea să identific oameni de calitate și să-i aduc să lucreze efectiv”, a detaliat Irimescu.

 

Audit la APIA: Responsabilii vor fi trași la răspundere

De asemenea, noul șef de la Agricultură a anunțat că va solicita un audit la APIA pentru a vedea care este situația exactă, iar cei responsabili de anumite probleme vor fi trași la răspundere. „La Agenția de Plăți sunt multe lucruri care s-au făcut și multe care nu s-au făcut și e clar că trebuie trași la răspundere. Eu nu sunt organ de anchetă, dar sigur că voi cere un audit intern pentru că, atâta timp cât nimeni nu este tras la răspundere, nu vom progresa niciodată”, a precizat Achim Irimescu, citat de Agerpres.

Acesta a mai declarat că își propune simplificarea birocrației de la Agențiile de plăți, din cauza căreia pierdem bani europeni.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →