Noi soiuri de căpşun cu producţie mai târzie - Revista Ferma
3 minute de citit

Noi soiuri de căpşun cu producţie mai târzie

vissers foto1 m Noi soiuri de căpşun cu producţie mai târzie

Fiind un producător dinamic şi încercând în permanenţă să le ofere clienţilor cele mai bune soiuri, Vissers a lansat pe piaţă trei noi sortimente de căpşuni cu producţie mai târzie.

 

Soiul Elegance

Planta începe fructificarea la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, în funcţie de condiţiile climatice şi de metoda de cultivare. Soiul este foarte productiv, iar fructele conice de culoare roşu-închis îşi menţin luciul chiar şi după câteva zile de la recoltare. Soiul are un procent redus de fructe de calitatea a doua.

Perioada de recoltare este mai lungă cu două săptămâni faţă de soiul Elsanta, în special în culturile anuale.
Planta este sensibilă la făinare (sphaerotheca fragariae).


Soiul Fenella

Începe fructificarea la câteva zile după soiul Elegance, iar fructele au formă conică, culoare roşu-închis, aromă deosebită şi se păstrează foarte bine.

Plantele au o creştere viguroasă, sunt foarte rezistente la ploaie, iar inflorescenţele sunt situate deasupra frunzelor, fiind foarte uşor de recoltat.
Varietatea prezintă rezistenţă la ciuperca Verticillium (Veştejirea plantelor) şi la Phytophthora (mană).


Soiul Malwina

Malwina este soiul perfect pentru cei ce doresc să aibă producţie târzie. Planta începe să fructifice la sfârşitul lunii iunie, însă perioada de fructificare este relativă, diferă de la o zonă la alta, de la un an la altul, în funcţie de condiţiile climaterice, şi de la o cultură la alta (cea clasică faţă de cea cu folie de mulcire).

Fructele mari, de culoare roşu-închis, au pulpa roşie şi aromă deosebită. Perioada de păstrare a fructelor este mai scurtă decât la varietatea Elegance.

Plantele sunt de mărime medie, viguroase, cu frunze de culoare verde-închis. Întrucât înfloresc mai târziu, trebuie să acordăm atenţie deosebită tratamentului împotriva tripsilor şi gărgăriţelor. Soiul este tolerant la ciuperca Verticillium, responsabilă de veştejirea plantelor.

Vasile FONOAGE
Reprezentat Vissers BV
0722373105, 0758488556
fonoage-emil@hotmail.com


Diferite perioade de recoltare

Cultivatorii de căpşuni din România au posibilitatea să achiziţioneze de la firma Vissers BV din Olanda stoloni de căpşuni cu diferite perioade de recoltare, de la soiurile cele mai timpurii până la cele mai târzii.

Cultivatorilor care doresc să aibă producţie pe tot parcursul anului le oferim soiuri remontante, precum Albion, Portola sau San Andreas.

Diversitatea soiurilor şi a categoriilor biologice satisface atât necesităţile celor care doresc să înfiinţeze o plantaţie comercială, cât şi celor care doresc să replanteze sau să-şi mărească plantaţia.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →