NATUREVO - EVOcare, EVOluție și rEVOluție în natură - Revista Ferma
6 minute de citit

NATUREVO – EVOcare, EVOluție și rEVOluție în natură

Iar acest secret se dovedește bine cunoscut și stăpânit de către cei de la Naturevo.

În lumea agricolă, firma Naturevo are un renume aparte, datorat faptului că oferă produse deosebite, multe dintre ele chiar bio, foarte eficiente. Dar, pe lângă acestea, conceptul firmei este acela de a oferi soluții adaptate fiecărui client în parte, pornind de la specificul situației.

Protectie prin nutritie_b

Abordare globală

 

O altă calitate a specialiștilor companiei este abordarea globală: ei nu oferă soluții doar pentru o problemă punctuală, ci tratează întreaga cultură, astfel încât să asigure o dezvoltare optimă și să prevină apariția problemelor. Probabil că această abordare pornește de la fondatorul companiei, Ioan Enoiu, care timp de mulți ani a fost cercetător agricol, înainte de a se lansa și în afaceri.

 

„Agricultura viitorului este o agricultură inteligentă”

În optica lui Ioan Enoiu, agricultura viitorului este o agricultură inteligentă. Dar agricultura inteligentă nu înseamnă numai IT, ci include și acea latură pe care tehnica nu poate s-o acopere, respectiv gândirea omenească. Astfel s-a ajuns la conceptele de bază care guvernează activitatea de la Naturevo. Printre ele, FlexiTechAgro, care se centrează pe oferirea de tehnologii flexibile adaptate fiecărei situații.

 

Fără reziduuri și adaptați la schimbările climatice

Un alt principiu director este „00 reziduuri”. Obiectivul urmărit este acela ca în produsele finale reziduurile rezultate în urma folosirii fertilizanților și a produselor pentru sănătatea plantelor să fie reduse cât de mult, până la dispariție. „Adesea se face o confuzie între produse curate și produse ecologice”, a arătat Ioan Enoiu. „Putem avea produse curate și fără agricultură ecologică, dacă produsele utilizate pentru tratamente sunt utilizate astfel încât să fie degradate rapid sau absorbite în totalitate”, a explicat vorbitorul.

 

EVO Clima – 7 principii de bază

Unul dintre cele mai recente programe lansate de Naturevo este EVO Clima. Acesta cuprinde totalitatea elementelor integrate în realizarea soluțiilor tehnologice adaptate pentru reducerea sau eliminarea efectelor negative determinate de schimbările climatice, în condițiile realizării unei agriculturi sustenabile: producții mari, de calitate, profitabile, cu asigurarea perenității ecosistemului agricol. La baza programului stau șapte principii de bază:

  1. Ȋnţelegerea schimbărilor climatice şi a influenţei lor asupra ecosistemelor ȋn care se face agricultură;
  2. Ȋnţelegerea modificărilor majore la nivelul solului şi plantelor din cauza schimbărilor climatice;
  3. Conceperea programelor integrate care să permită prezervarea apei şi reducerea consumurilor sau pierderilor de apă ȋn culturile agricole;
  4. Adaptarea nutriţiei plantelor la schimbările climatice;
  5. Adaptarea programelor de protecţia plantelor la condiţiile diferite de evoluţie a agenţilor de dăunare determinate de schimbările climatice;
  6. Adaptarea programelor integrate ȋn direcţia diminuării efectelor arsurilor solare şi temperaturilor extreme (pozitive sau negative);
  7. Soluţii adecvate pentru diminuarea efectelor negative cauzate de furtuni, grindină, inundaţii temporare etc.

Naturevo a achiziționat Minear Laboratoare

Revenind la latura practică, unul dintre pașii majori pe care Naturevo i-a făcut în acești ani a fost achiziționarea Minear Laboratoare din Arad, după cum a anunțat Florian Lazăr, directorul tehnic al companiei. În acest context, Naturevo dispune acum și de capacitatea de a face analize de sol și cartări agri-chimice. Acest lucru va duce la îmbunătățirea serviciilor oferite clienților săi, căci soluțiile oferite vor deveni și mai adecvate situațiilor exacte din teren.

„Avem o datorie față de sol, căci altul nu avem. Trebuie să îl lăsăm cel puțin la fel de roditor cum l-am găsit.” – FLORIAN LAZĂR, Director tehnic Minear Laboratoare


Producții optime, cu poluare zero

Laboratorul va fi folosit pentru efectuarea unor analize care să permită prescrierea celor mai adecvate tipuri și cantități de îngrășăminte, care să ducă la producții optime, cu poluare zero. „Una dintre soluțiile pe care agricultura modernă le oferă sunt îngrășămintele cu eliberare condiționată. Acestea sunt preluate de plantă în funcție de necesități și la momentele în care planta are nevoie de hrană, fără să se piardă inutil”, a arătat specialistul.

O altă soluție o reprezintă produsele care stimulează realizarea micorizelor (o simbioză între plante și anumite ciuperci), ceea ce face ca rădăcinile să utilizeze mult mai bine azotul din jur.

 

Protecție prin nutriție

Elena Leaotă, președintele Societății de Protecția Plantelor din România și director strategii Naturevo, a vorbit despre normele tot mai stricte din UE referitoare la produsele pentru protecția plantelor. „Trebuie găsite soluții pentru a înlocui cu ceva produsele retrase și care au lăsat descoperite anumite sectoare. Și atunci venim cu diverse produse inovative ca, de exemplu, produsele pe bază de crustacee”.

Un alt concept intens promovat de Naturevo, asupra căruia Elena Leaotă a atras atenția, este cel al protecției prin nutriție. Ca și la oameni, o cultură bine și corect hrănită își dezvoltă propriile mecanisme de apărare.

La finalul întâlnirii au fost trași la sorți cei 22 de căștigători ai premiilor pentru participanții la programul de fidelizare ”Fermierii câștigă cu NATUREVO”.

 Ioan Enoiu-administrator Naturevo_b

Ioan Enoiu, fondatorul Naturevo


EVOLUEZI DACĂ REVOLUȚIONEZI

”Naturevo înseamnă de fapt o viziune, înseamnă EVOcare, EVOluție și rEVOluție în natură. În momentul în care evoci, trebuie să te gândești la tot ce ai primit, că trebuie să păstrezi. În momentul în care vrei să evoluezi, nu poți să evoluezi dacă nu revoluționezi și atunci toate acestea vin ca un mănunchi în definiția și denumirea firmei Naturevo, cu misiunea noastră declarată de la început: să fim capabili să oferim fermierilor soluții pentru o agricultură sustenabilă. La început spuneam durabilă, și foloseam mai rar cuvântul sustenabilă. Agricultura sustenabilă este un concept care preia și latura de agricultură durabilă”, a declarat Ioan Enoiu, fondatorul Naturevo.

 

 

un articol de

ALEXANDRU GRIGORIEV

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →