Natură, cai, relaxare... un colţ de rai la Năruja - Revista Ferma
3 minute de citit

Natură, cai, relaxare… un colţ de rai la Năruja

Prima cabană a complexului a fost proiectată în anul 2009, pentru familie. „Ideea a fost de a face o cabană de vacanţă pentru familie. Găsind acest loc minunat, o aşezare de vis, am profitat de frumuseţea locului şi cu ceva eforturi financiare, dar mai ales cu efort fizic şi intelectual am reuşit să creez acest loc de relaxare, unde omul poate veni să respire aer curat, să-şi descarce stresul acumulat în oraş”, ne spune Corneliu Bercariu.
În timp, această aşezare de poveste a devenit loc de relaxare pentru toţi cei care vor să evadeze din agitaţia oraşelor… În prezent complexul oferă aproximativ 30 de locuri de cazare în trei cabane din lemn, cu un total de 14 camere.

caballus 2_b
caballus 1_b
„Calul este un cadou făcut de Divinitate omului”
Ideea Centrului de Echitaţie a prins contur în anul 2014, când primii doi cai, un mascul şi o femelă au ajuns aici, la Năruja, din Herghelia Lucina. Anul trecut deja erau în centru 14 cai. Patru sunt cai-şcoală, folosiţi pentru cursurile de iniţiere în echitaţie a copiilor, dar şi a adulţilor interesaţi. „Am început cu un mascul şi o femelă, Molid se chema masculul, Negruţa femela. Din împerecherea lor au rezultat mânzuleţi şi astfel ajunsesem anul trecut să avem un număr de paisprezece cai”, îşi aminteşte proprietarul Centrului.
În adăpostul cailor, pe o plăcuţă, stă scris: „Unui cal bun îi dai rar pinteni. Aerul Paradisului este cel care suflă între urechile unui cal. Calul este un cadou făcut de Divinitate omului. Caii sunt previzibil imprevizibili”. Puţine cuvinte, dar cât de bine descriu pasiunea de o viaţă a lui Corneliu Bercariu, omul care a adus laolaltă caii, echitaţia, natura, relaxarea, frumuseţea aparte a acestui colţ de rai din Vrancea.
De profesie învăţător, proprietarul complexului spune că asta probabil l-a ajutat mult în dezvoltarea Centrului de echitaţie, unde vin şi foarte mulţi copii. „Majoritatea vizitelor sunt oganizate de învăţători, profesori, cadre didactice care iubesc animalele şi aceste locuri. La invitaţia mea sau din proprie iniţiativă organizează excursii în locaţie, unde copiii se simt minunat”, ne spune Corneliu Bercariu.

caballus 3_b

caballus 4_b
caballus 8_b
Cabana Fulga vă aşteaptă în orice sezon!
În timpul interviului video a intrat în cadru şi Panda, „garda de corp” a lui Corneliu Bercariu (foto) care, la îndemnul stăpânului a stat cuminte şi a aşteptat finalul discuţiei.

caballus 5_b
Am petrecut o după-amiază frumoasă la Cabana Fulga din Năruja, împreună cu noii noştri prieteni din comunele vrâncene care fac parte din proiectul VIITOR PENTRU SATE al Revistei Ferma.
Vă invităm să deveniţi oaspeţii acestor locuri pentru a le afla povestea, pentru a vă relaxa şi pentru a vă bucura de prezenţa minunaţilor cai din Centrul de Echitaţie. Găsiţi detalii despre complex pe paginile de facebook: CabanaFulga şi clubcalballus.

Nicoleta DRAGOMIR
foto: Leonard STAFIE
video: Claudiu BOROBEI

caballus 6_b

caballus 7_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Foto 1 iStock 1289621751 artbyPixel scaled De ce devin porcii agresivi?

De ce devin porcii agresivi?

Un subiect de maximă actualitate este studiul şi combaterea agresivităţii suinelor în condiţiile de exploatare tipice fermelor de suine moderne. […]

Citește mai multe știri →