„Nu le mulg, pentru că nu am ce face cu laptele. Vițeii sug până nu mai pot, iar de vândut din animale nu o fac. Nu că nu ar fi cerere pe piață, dar cu 3 lei, cu 5 lei kilogramul de carne de bovină, este bătaie de joc! Așa că le las până le va crește barba ca la Moș Crăciun!”, ne-a declarat Viorel Matei.
Un sector pe pierdere
Agricultorul recunoaște că această activitate este o pierdere în contabilitatea businessului său agricol, dar nu are ce face. „Dacă aveam un efectiv mai mic, să zicem cu 10 -20 de capete, le sacrificam și le dădeam de pomană în cinstea guvernării tehnocrate. Parcă e un făcut la noi, toate ordonanțele date și toată legislația sunt împotriva agriculturii românești, nu se protejează producția internă și producătorul autohton”, a opinat Viorel Matei.
Întrebat fiind ce va face în condițiile în care în mod natural va crește efectivul, Viorel Matei ne-a declarat că ”se gândește să le trimită în Ungaria, că vecinii noștri au mai mare grijă de sectorul de creștere a animalelor”.
Articol publicat in revista Ferma nr.20(181) 15 – 30 noiembrie 2016