Mihail Dumitru, nominalizat ministru pentru Agricultură - Revista Ferma
2 minute de citit

Mihail Dumitru, nominalizat ministru pentru Agricultură

mihail dumitru m Mihail Dumitru, nominalizat ministru pentru Agricultură

Mihail Dumitru, născut în 8 iulie 1964, la Râul Alb, în judeţul Dâmboviţa, este licenţiat în Economie Agrară al ASE, diplomă obţinută în 1988, şi este doctor în economie.

De la absovirea facultăţii, în 1988, a deţinut funcţia de economist la Întreprinderea de stat pentru creşterea porcilor de la Stănceşti, judeţul Prahova, din mai 1990 până în decembrie 1994 a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Economie Agricolă, iar în perioada ianuarie – iulie 1995 a fost şef departament cercetare la acelaşi institut.

Din august 1995 până în ianuarie 2000 a fost manager de sector agricultură, dezvoltare rurală, securitatea produselor alimentare la Delegaţia Comisiei Europene în România, iar până în august 2006 a fost şef al Departamentului Agricultură şi piaţă internă de la Delegaţia CE.

Ziarul Financiar menţionează că federaţiile agricole au susţinut pentru acest minister oameni ca Valeriu Tabără, deputat PD-L sau Adrian Rădulescu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (LAPAR), fiecare propus ca ministru de Liviu Negoiţă, respectiv Lucian Croitoru, în momentul în care aceştia au fost desemnaţi pentru postul de premier de către Traian Băsescu.

Intervievaţi de Ziarul Financiar, Ioan Niculae, presedintele Interagro şi Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), declară că nu ştiu cine este Mihail Dumitru.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →