Mic producător: Nu mai merită să creşti porc de Crăciun! - Revista Ferma
2 minute de citit

Mic producător: Nu mai merită să creşti porc de Crăciun!

Alexas Fotos de la pixabay Mic producător: Nu mai merită să creşti porc de Crăciun!
@canva/Alexas_Fotos de la pixabay

Nu doar legislaţia pune probleme micului producător român. Mădălina Timofte, mică fermieră din judeţul Tulcea, spune că şi tendinţele de consum s-au schimbat foarte mult aşa încât, creşterea tradiţionalului porc de Crăciun devine tot mai… neprofitabilă.

produse locale Mic producător: Nu mai merită să creşti porc de Crăciun!

„În primul rând, noi nu creştem porci pentru vânzare, dar din ce am observat la piaţă şi din discuţiile cu colegii mei mici producători, nu mai merită efortul creşterii porcului de Crăciun pentru vânzare. Cel puţin nu cel crescut tradiţional, în curte, pentru că are multă grăsime şi oamenii nu mai vor să cumpere grăsime.”, mi-a spus Mădălina, de la Ograda lui Răzvan.

Apoi, preferinţele de cumpărare sunt de asemenea importante. „Clienţii cer doar ceafă, muşchi şi produse din carne de porc cât pentru un platou, cârnaţi, suncă, doar câte puţin din fiecare. Nu mai cumpără nimeni jumătate de porc. Singurii care iau în bucăţi mai mari sunt cei care trimit în străinătate copiilor”, adaugă fermiera.

ograda lui razvan colaj Mic producător: Nu mai merită să creşti porc de Crăciun!

Potrivit acesteia, mulţi dintre consumatorii de carne de porc din trecut au devenit acum clienţi la carnea de pui, cererea fiind mult mai mare. Totodată, românul cumpără produse agricole locale şi în funcţie de sezon, după carne urmează perioada de consum a laptelui şi mai ales a brânzei, de aceea Mădălina se îngrijeşte ca în Ograda lui Răzvan să fie de toate pentru toţi şi creşte împreună cu familia ei: găini, vaci, raţe, curci.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →