Mic fermier: M-AM AUTOIZOLAT în FERMĂ de două săptămâni. Ce fac cu produsele? - Revista Ferma
3 minute de citit

Mic fermier: M-AM AUTOIZOLAT în FERMĂ de două săptămâni. Ce fac cu produsele?

UPDATE: Adrian Georgescu a primit de la noi MODELUL de declaraţie dat de Ministerul Agriculturii pentru a putea ieşi din fermă în caz de urgenţă!

Conştient de pericolul dat de gradul mare de contaciozitate al Coronavirusului, micul fermier încearcă să reducă la minim riscurile unei infecţii. “Doar eu şi soţia muncim acum, un tractorist şi un angajat de la vaci mi-au zis că pleacă pentru că nu mai am bani să îi plătesc. Aşa o fi, pentru că nu mai am unde să vând brânza şi restul produselor. Am fost la piaţă şi a venit poliţia să plec de acolo. Ştiu că trebuie să stăm izolaţi, dar cum facem cu producţia?”, ne-a scris Adrian Georgescu.

mic fermier autoizolat_b

Au cincisprezece vaci mulgătoare şi mai aşteaptă cinci juninci la noapte sau mâine. „Mulgem peste 300 de litri de lapte pe zi şi facem brânză, smântână, lapte acru, lapte dulce… acum nu avem ce face cu toate astea. Mai aştept să-mi fete o junincă la noapte. Dacă e restricţia asta şi am nevoie de medic veterinar nu ştiu cum poate să vină la mine după ora 22. Trebuie să merg eu după el cu declaraţie pe propria răspundere, dar cum justific? Poliţia nu a avut un răspuns pentru mine, au dat din umeri…” , a adăugat derutat fermierul.

Pentru toate aceste întrebări, nici autorităţile nu au un răspuns. Încercăm să găsim împreună o soluţie. Noi, echipa Ferma, am creat o Celulă de criză care vă sprijină cu informaţii privind infectarea cu COVID 19, măsuri, efecte… etc. În acelaşi timp, am lansat Campania “Hai să dăm mână cu mână!” prin care v-am invitat să sprijinim producţia locală, cu precădere din domeniul agro-alimentar.

Vom încerca să aducem împreună consumatorii şi producătorii autohtoni. Astfel, pentru început, iată ce puteţi cumpăra şi de la cine! Cine sunt vecinii voştri fermieri, de acum poate, cei mai buni prieteni? LISTA este ÎN CURS DE ACTUALIZARE PERMANENT!

CE TREBUIE SĂ FACEŢI DACĂ VREŢI SĂ PARTICIPAŢI LA CAMPANIE?
1. Intraţi în grupul nostru la postarea campaniei. O găsiţi aici: CUMPĂRAŢI PRODUSE LOCALE
2. Scrieţi într-un comentariu ce produse aveţi, datele de contact, linkuri către site (dacă aveţi), pagină de facebook sau magazin online şi o poză cu ceea ce aveţi de vânzare. La fel şi pentru ce produse căutaţi!
3. IMPORTANT! Nu folosim în postarea de pe facebook cuvintele „vând” şi „preţ”, ci „produc” şi „detalii”.

ATENŢIE! Dacă nu aveţi facebook, vă promovăm noi produsele în cadrul campaniei. Trimiteţi o fotografie, date de contact (inclusiv numele şi prenumele, denumirea fermei, a brandului – dacă aveţi, telefon, localitate, judeţ), şi o listă cu ceea ce produceţi la adresa de email: redactia@revista-ferma.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →