Lansarea noilor utilaje are loc la un an după ce Mecanica Ceahlău a ieșit pe piață cu conceptele Optim și Solaris. Variantele disponibile începând cu 2015 au fost plugurile 140 cu 3, 4 și 5 trupițe, pentru gama Optim, și combinatorul cu lățimea de lucru de 5 metri, pentru gama Solaris.
Spre deosebire de modelele lansate în 2015, noua serie de utilaje se adresează fermierilor care dețin tractoare cu puteri între 90 și 160 CP, deoarece combinatoarele au lățimi de lucru mai mici, iar plugurile sunt mai ușoare.
Peste 20 de noi modele lansate în ultimul an
Noile echipamente lansate pe piață în luna martie a acestui an se adaugă celor peste 20 de modele dezvoltate de către echipa Mecanica Ceahlău începând cu 2015, ca rezultat al modernizării fabricii de la Piatra Neamț și a proceselor de lucru și datorită noilor dotări folosite în procesul tehnologic.
Mecanica Ceahlău și-a propus consolidarea poziției pe care o deține pe piața românească, prin apropierea de agricultori și modernizarea portofoliului de produse. Prin dezvoltarea de noi produse, producătorul român de utilaje își extinde permanent gama, pentru a putea pune la dispoziția fermierilor echipamente care să le acopere cât mai bine nevoile de lucru în exploatarea terenului agricol.
Plugurile OPTIM
Gama de pluguri reversibile Optim este concepută pentru a optimiza operațiunea de arat, permițând scăderea cu aproximativ 30% a costurilor de mentenanță a utilajelor și o perioadă mai lungă de amortizare a investiției, în condițiile unei eficiențe crescute în lucru. Caracteristicile principale ale acestor pluguri se referă la capacitatea lor de a menține o înaltă calitate a solului și o încorporare eficientă a resturilor vegetale, cu o foarte bună manevrabilitate și fiabilitate în teren. Lățimea de lucru poate fi reglată din tiranții plugului, pentru a adapta utilajul diferitelor tipuri de sol, condiție importantă pentru realizarea unei arături de bună calitate.
Combinatoarele SOLARIS
Gama de combinatoare Solaris este destinată utilizării la pregătirea patului germinativ după arat sau după scarificat și are ca principal atribut posibilitatea de prelucrare a terenului printr-o singură trecere, datorită diversității operațiilor de lucru înglobate într-o singură acțiune. Combinatoarele realizează o prelucrare în adâncime a terenului, nu numai la suprafață, lăsând în urma sa un pat germinativ nivelat și bine pregătit pentru lucrările de însămânțare.
Vitezele mari de lucru de până la 15 km/h și productivitatea crescută contribuie la diminuarea timpului necesar pentru prelucrarea terenului, precum și la o mai bună organizare a lucrărilor agricole.
Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 – 31 martie 2016