3 minute de citit

Material săditor marca Planasa

La secţiunea căpşuni, remontantul Amandine a avut o dezvoltare rapidă în România datorită caracteristicilor lui deosebite şi adaptabilităţii la condiţiile de mediu din ţara noastră: plantă robustă, rezistentă la făinare; necesităţi medii de fertilizare, fără exces de azot; fructe conice cu gust şi aromă deosebite; îşi păstrează culoarea şi luciul chiar dacă sunt depozitate la temperaturi de refrigerare; fructe ferme care se pretează la transport pe distanţe lungi; sezon extins de recoltare; excelentă prezentare la raft în supermarket; rezultate deosebite în cultura bio; se pretează atât în cultura de câmp, cât şi în solar.
Şi pentru sezonul 2020 vom oferi cultivatorilor de căpşuni stoloni refrigeraţi, certificaţi, produşi în România de către Planasa Eastern, sub directa supraveghere a specialiştilor din Spania.

Afin Planasa

Varietăţi de afin
Dată fiind cererea de material săditor pentru culturile de afin la nivel mondial, Planasa a extins activitatea de multiplicare in vitro. În ultimii ani, datorită proiectelor pe fonduri europene în România, cererea de material săditor certificat, produs in vitro, a crescut foarte mult. În acest context, Planasa propune trei soiuri perfect adaptate la condiţiile din ţara noastră.
• Duke – soi timpuriu, viguros, foarte cultivat în întreaga lume datorită productivităţii deosebite. Se pretează excelent la condiţiile climatice din România. Un avantaj este înflorirea târzie, ceea ce îl face să fie solicitat în zonele cu risc de îngheţ de primăvară. Fructele sunt mari, de un albastru-închis, acoperite cu prunină. Atât aspectul, cât şi gustul dulceag şi aromat sunt avantaje de necontestat ale acestei varietăţi. Încă se mai poate comanda în ghivece de 1 şi 2 litri.
• Bluegold produce mult în plin sezon. O caracteristică a soiului este perioada de coacere concentrată, dar şi aroma deosebită a fructelor. De mărime medie şi mare, aceste fructe pot fi recoltate manual şi mecanic. Se pot cumpăra butaşi în ghivece de 1 l.
• Legancy e soi tardiv cu tufă bogată şi cu fructe de calitate. Specific acestui soi este productivitatea ridicată şi gustul deosebit al fructelor. Afinele produse de acest soi sunt dulci, ferme, de mărime medie spre mare şi se păstrează foarte bine. În acest sezon e disponibil în ghiveci de 1 l.

Vasile FONOAGE
Tel. 0771144766
E-mail: vfonoage@planasa.com

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 18/245 (ediţia 15-30 octombrie 2019)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției

11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă

11 sfaturi pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă:
1. Efectuați verificările de rutină.
2. Spălaţi şi curăţaţi temeinic tractorul.
3. Goliți rezervorul și folosiți un combustibil de iarnă.
4. Verificaţi echipamentele de cauciuc.
5. Verificaţi presiunea şi umflaţi suplimentar anvelopele.
6. Gresaţi fiecare rulment/bucşă.
7. Scoateți bateriile în cazul “parcării” pe termen lung.
8. Parcați tractorul sub un şopron sau într-un garaj închis.
9. “Ajutaţi” tractorul să pornească în timpul iernii.
10. Nu uitaţi că iarna este momentul perfect pentru a face lucrările de întreținere şi reparaţiile.
11. Utilizați greutăți suplimentare, anvelope de zăpadă sau lanțuri pentru anvelope.

piata tractoarelor b 11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →