Managementul dejecţiilor şi igiena grajdului - Revista Ferma
3 minute de citit

Managementul dejecţiilor şi igiena grajdului

Indiferent de echipamentul pentru grajd căutat şi de tipul de podea cu care este prevăzut adăpostul fermei dumneavoastră, noi vom găsi întotdeauna sistemul potrivit.

Managementul dejecţiilor şi igiena grajdului_b

Echipamente pentru gestionarea perfectă a gunoiului de grajd
• Robotul racletă SRone este un echipament fiabil, cu o tehnologie simplă, ideal pentru păstrarea siguranţei animalelor. Cu o capacitate de curăţare de 6000 până la 8000 mp de podea pe zi, agilul robot racletă curăţă toate colţurile deplasându-se de-a lungul marginilor cu o viteză de lucru de 5 m/minut. Cu un timp de încărcare de 6 ore, preferabil noaptea, bateriile se alimentează complet, pregătind robotul pentru o nouă zi de lucru.
Beneficiile pe care le aveţi prin achiziţionarea SRone sunt următoarele:
– asigurarea unei igiene optimizate a grajdului pe aleile cu grătare;
– sistemul fiabil de ghidaj lateral îl menţine pe SRone tot timpul pe direcţia corectă;
– costuri reduse în ceea ce priveşte mentenanţa;
– prin utilizarea acestui echipament, fermierii economisesc timp şi efort.
• Sistem de eliminare a gunoiului cu troliu pe cablu sau sfoară. Societatea noastră oferă o serie de sisteme diferite de troliuri pe cablu pentru eliminarea bălegarului de pe alei de până la 192 m; acestea sunt caracterizate printr-o durată lungă de funcţionare şi prin eficienţă. Indiferent de varianta aleasă, aceste echipamente asigură servicii excelente de curăţenie şi aderă foarte bine la podea, datorită construcţiei lor solide.
• Duo Compact cu transmisie pe cablu. Fiind prevăzut cu un motor de 0,25 kW, Duo Compact I poate fi utilizat atât pe podeaua cu grătare, cât şi pe cea din beton. Odată cu achiziţionarea acestui sistem, veţi primi două unităţi de transmisie; una dintre unităţile de transmisie va trage racletele în fiecare direcţie, în timp ce cealaltă va coborî cablul. Adăugarea de raclete suplimentare este posibilă, în acest mod reducându-se durata ciclului.
Avantajele Duo Compact sunt:
– instalare simplă;
– costuri minime datorită puterii de tracţiune reduse;
– lungimea cursei de până la 65 m;
– asigurarea unei tehnologii de transmisie fiabile pentru o eficienţă maximă.
Colaboratorii noştri s-au remarcat prin dezvoltarea eficientă şi de durată a sistemelor de management al dejecţiilor. Indiferent de starea în care se află grajdul dumneavoastră, avem soluţii care să răspundă aşteptărilor tuturor. Luna viitoare vom continua prezentarea echipamentelor care uşurează procesul de curăţenie în grajdul oricărui crescător de animale.

Text şi foto: HOERMANN

Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/225 (ediţia 15-30 noiembrie 2018)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →