5 minute de citit

Malagrow, aproape de fermieri

Foto1 de impact_b

Toate acestea ar fi imposibil de realizat dintr-un birou. Am aflat de la reprezentantul Malagrow România de ce este esenţială relaţionarea directă cu fermierii:

1. „Putem constata la faţa locului problemele cu care se confruntă fiecare fermier şi, astfel, putem oferi soluţii personalizate pentru fiecare problemă în parte. Mergând în fiecare fermă, putem discuta liber cu fermierii, putem sesiza mai bine posibile probleme care apar în culturi. E ca un consult la doctor, nu se poate face şi nu poţi primi tratamentul printr-o fotografie pe care o trimiţi sau la telefon”.

2. Acumulăm, din experienţa practică a clienţilor noştri, un bagaj de informaţii asupra tehnologiilor aplicate de aceştia, pe care le transferăm de la fermier la fermier. Venind în contact direct cu fermierii, îi învăţăm şi le expunem atât greşeli tehnologice pe care să le evite, cât şi bune practici pe care să le aplice în propriile ferme, pentru a-şi îmbunătăţi producţiile. Astfel, cu ajutorul nostru, ei pot învăţa din experienţa altor fermieri”.

3. „Suntem, în primul rând, prieteni cu fermierii, nu avem o relaţie strictă de vânzător-client. Îi ajutăm să se convingă singuri de impactul biostimulatorilor asupra recoltelor şi dezvoltării fermei. Chiar şi în ani dificili, cum este şi acesta, când preţurile de vânzare a recoltelor sunt mici, o creştere de 15-20% a producţiei, datorată utilizării biostimulatorilor, poate compensa un preţ mai mic în veniturile şi în profitul fermei”.

Echipa Malagrow România acoperă, pe teren, aproape 80% din ţară. Vizitele se programează cu o săptămână înainte. „Fermierii ne cheamă să vedem efectul produselor noastre în fermele lor sau să vedem diferite probleme”, spune Dănciulescu.

 Corectarea unor greșeli sau accidente

„În cazul în care plantele au suferit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile sau a unei erbicidări prea agresive ori a unor greşeli în dozarea unor produse, le-am oferit fermierilor soluţia de a folosi Megafol foliar combinat cu MC Cream, cu Master 13-40-13 cu Viva la rădăcini, şi în trei, patru zile s-a văzut rezultatul, vârfurile plantelor au început să plece. Megafol poate întreţine procesul de fotosinteză până la temperaturi foarte ridicate, de 35-40 grade Celsius”, explică Dănciulescu.

 PRODUS NOU PENTRU COMBATEREA UNOR DĂUNĂTORI CONSACRAŢI

Întreg planul tehnologic pe care Malagrow îl propune fermierilor acoperă toate fazele culturii, de la înrădăcinare, până la coacere. „Venim cu soluţii prietenoase cu mediul, cu produse cu zero reziduuri. Un astfel de produs, nou în portofoliul Malagrow, este NanoTac EC, care combate dăunători „consacraţi”, precum tuta, tripşi, musculiţa albă.

Acesta formează o plasă pe insectă, care, astfel, nu mai poate să se mişte şi să se hrănească. Produsul poate fi aplicat cu două ore înainte de recoltare şi cu două ore înainte de controlul biologic, pentru o curăţare în masă a culturii de legume. Poate fi aplicat pentru toate culturile de legume, pentru fructe, plante aromatice, flori.

 CE SPUN FERMIERII DESPRE MALAGROW?

Am rugat doi fermieri să dea note atât relaţiei cu reprezentanţii Malagrow, cât şi produselor Malagrow pe care le utilizează în fermele lor. Notele au fost de 10 pe linie şi iată ce ne-au spus cei doi tineri legumicultori din judeţul Olt:

Ionuţ Radu, din Obârşia, cultivă, în total, aproape 2,5 ha cu legume în solarii, în câmp, şi căpşuni şi zmeur: „Cei de la Malagrow sunt prompţi şi oferă consultanţă tehnică, pentru că nu e suficient doar să îţi vândă un produs, important e să îţi şi spună cum să îl aplici. Am folosit şi alte produse, dar de trei ani lucrez cu Malagrow, şi o parte din produse le ştiam din ferma în care am lucrat în Marea Britanie. NanoTac îl folosesc şi singur, dar şi în amestec cu insecticide convenţionale, când avem atac masiv de musculiţă albă şi tripşi, cum există acum la gogoşarul din teren. La ardeiul din solar merge foarte bine pentru tripşi. Mi s-a părut că şi la afide funcţionează foarte bine. La căpşuni folosesc biostimulatorul MC Cream, cu hormoni naturali şi Viva, împreună cu îngrăşăminte hidrosolubile, care are rolul de a accelera absorbţia nutrienţilor, şi efectul se vede imediat, poţi să-ţi dai seama uşor dacă produsul funcţionează sau nu”.

Foto 2 IONUT RADU_b

Doru Petricică, din Vădăstriţa, cultivă 6.500 mp cu tomate, ardei kapia şi ardei gras: „Cei de la Malagrow sunt serioşi, din toate punctele de vedere. Au şi produse bune, şi au şi consultanţă. Eu folosesc aproape toată gama de produse: Master, în diferite combinaţii de azot, fosfor, potasiu, în funcţie de fază, pentru dezvoltarea tulpinii şi a fructelor, biostimulatorii MC Cream şi Benefit, şi NanoTac, un fel de insecticid şi adjuvant, dacă folosim acest produs, nu mai folosim adjuvant. Mai utilizăm şi Radifarm la plantat, pentru înrădăcinare”.

Foto 3 DORU PETRICICA_b

Unde sunt anumite greşeli tehnologice sau plantele sunt afectate de condiţii climatice nefavorabile, precum ploaie puternică, vânt, grindină, cu ajutorul biostimulatorilor încă mai putem salva cultura.

gabi-danciulescu

GABRIEL DĂNCIULESCU

Director comercial Malagrow România

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →