Limagrain: noutăţi pentru campania agricolă 2012 - Revista Ferma
4 minute de citit

Limagrain: noutăţi pentru campania agricolă 2012

lg1 m Limagrain: noutăţi pentru campania agricolă 2012

Dezvoltarea nu s-a oprit aici! Dintr-un model european, Limagrain s-a transformat în ultimii 15 ani într-o mare companie multinaţională producătoare de seminţe, cu o prezenţă pe toate pieţele mondiale în care agricultura are o importanţă majoră.

O companie lider în diferite domenii: cel mai mare producător de seminţe european şi al 4-lea mondial, lider european în producerea de făină specială, al 2-lea producător industrial în panificaţia franceză.

 

Inovaţia – prioritate principală Limagrain

Pentru satisfacerea nevoilor finale, principala prioritate Limagrain o constituie inovaţia, proces care este sursa evoluţiilor majore în agricultură, reprezentate prin creaţie şi ameliorare varietală, tehnici avansate de cultură, integrarea în circuitul agro-industrial.

Cu peste două secole de inovare botanică în resurse genetice, cercetarea Limagrain exploatează astăzi un potenţial enorm în biotehnologiile vegetale. Uzina de producere de seminţe Limagrain din Franţa constituie una din cele mai mari uzine de acest tip din lume, fiind reprezentativă pentru Europa.

O atenţie deosebită se acordă analizării seminţelor, care începe prin testarea şi analiza pentru rezistenţa la diferite boli (Orobanche, Plasmopara etc.) şi controlul de calitate al seminţei pentru semănat (cold test, puritate – la porumb).

În România, Limagrain a devenit un actor important pe piaţa seminţelor pentru cultura mare prin marca tradiţională LG (pentru porumb, floarea soarelui, rapiţă, cereale păioase sau mazăre furajeră).

 

Unde suntem cu pregătirea campaniei 2012?

Porumb LG – locul 4, cu hibrizi caracterizaţi prin rusticitate şi stabilitate;
Floarea soarelui LG – locul 3, cu rezultate excepţionale al hibrizilor LG de tip Clearfield şi cu un portofoliu care conţine doar hibrizi cu rezistenţă genetică la Mană.

CONTEXT: O campanie de toamnă extraordinară – deşi condiţiile de semănat au fost foarte grele pentru ca fermierii să poată efectua semănatul în condiţii optime – soiurile de grâu şi orz LG au avut un succes extraordinar, iar Limagrain este încă o dată lider la soiurile de grâu importate, soiuri adaptate condiţiilor din România şi care asigură performanţă maximă.

Recomandarea LG: Comandaţi din timp necesarul de sămânţă la furnizorii d-voastră sau contactaţi echipa comercială LG, accesând www.lgseeds.ro

Pentru a fi într-o permanentă legătură cu fermierii, Limagrain a organizat în lunile iunie-septembrie ediţia 2011 a Zilelor câmpului LG – zece evenimente care au avut loc în toată ţara şi care au adunat peste 2.500 de fermieri, care au avut ocazia să descopere în câmp noutăţile pentru campania 2012.


NOUTĂŢI LG 2012

• Hibrizi de porumb şi floarea soarelui care au confirmat capacitatea de productie şi adaptabilitatea
• Lansarea gamei speciale de porumb siloz LG în România: LG Animal Nutrition 
• Seminţele Limagrain pe paleţi  
• Noua denumire a hibrizilor LG 

Exemplu:
Hibrid înscris înainte de 2010: LG 33.50 – ultimele 3 cifre reprezintă grupa FAO
Hibrid înscris după 2010: LG 30.290 – ultimele 3 cifre reprezintă grupa FAO

OBIECTIVE LG PENTRU 2012

• Parteneriat reciproc benefic cu distribuitorii agreaţi
• Suport tehnic permanent direct în fermă (prin echipa comercială LG dar şi cea a partenerilor)
• Consolidarea poziţiei LG (întâlniri cu fermierii, suport logistic)
• Service complet după vânzarea produselor LG
• Plus de valoare adăugat produselor (tratamentul seminţelor cu insecticide, tehnologii noi – CLEARFIELD – la floarea soarelui şi Yield Guard – pentru porumb)

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →