3 minute de citit

Legume de calitatea I cu Artis

De aceea, astăzi vorbim din nou despre un produs pe bază de fungi benefici solului; ne referim la produsul Artis, stimulator de creştere microbiologic conceput special pentru a creşte calitatea producţiei la legume. Ingredientul activ este reprezentat de ciuperca Arthrobotrys oligospora (NCAIM 153/2012, tulpina AO1, (5 m/m%) CFU/g: 5 x 10⁵ min), care este încorporată în sol şi potenţează dezvoltarea plantelor prin crearea de condiţii nefavorabile pentru organismele dăunătoare, cu beneficiul unei creşteri însemnate a producţiei.

Legume de calitatea I cu Artis_b

Mecanism biologic pentru fertilitatea solului şi pentru legume cu randament crescut
Artis stimulează creşterea plantelor, cărora le asigură condiţii optime de dezvoltare. Această calitate se datorează ciupercii Arthrobotrys oligospora, ce creează un mediu neprielnic pentru organismele dăunătoare. În acest mod, după cum o demonstrează studiile, utilizarea Artis conduce la creşterea semnificativă a productivităţii şi a calităţii culturii.
Conţinutul de Arthrobotrys oligospora este controlat foarte strict, ceea ce garantează numărul de spori activi şi viabili pentru a asigura o performanţă foarte bună a produsului.
Utilizarea sa aduce beneficii importante culturilor de legume, care devin mai profitabile. Această creştere a randamentului se datorează produsului:
• prin acţiunea directă a ciupercii Arthrobotrys oligospora. Aceasta facilitează absorbţia de nutrienţi minerali, cu urmări benefice asupra dezvoltării radiculare şi în creşterea globală a plantelor. De asemenea, îmbunătăţeşte legarea şi numărul de fructe uniforme, crescând procentajul de legume din categoria I şi, implicit, preţul de vânzare al acestora.
• prin acţiune indirectă: dezvoltarea plantelor este susţinută prin crearea de condiţii nefavorabile pentru organismele dăunătoare din sol. Cele mai bune efecte au fost observate în prima lună după aplicare, dar urmările benefice ale Artis au putut fi observate pe durata întregului ciclu de vegetaţie.
În urma utilizării acestui produs, nu se înregistrează reziduuri chimice în frunze, flori sau fructe. De aceea, putem spune că aplicarea sa este sigură şi curată, fără efecte negative asupra produselor sau asupra solului.
Artis WP este omologat pentru culturile de tomate, ardei şi castraveţi.
ÎN CURÂND: Rezultatele excelente ale studiilor privind efectele produsului Artis ne-au determinat să facem toate demersurile pentru omologarea acestui produs la cultura de cartof.

Legume de calitatea I cu Artis_b

Text şi foto: Kwizda Agro Romania

DOZĂ ŞI MOD DE APLICARE
Doză: 1,5-3 kg/ha;
Aplicare: pulverizare înainte de semănat/plantat sau prin fertirigare.
Este necesar ca pH-ul apei să fie între 4,5 şi 8,0. Produsul poate fi aplicat împreună cu insecticide, erbicide, fertilizanţi, amelioratori de sol pe bază de bacterii. Nu amestecaţi cu fungicide, produse de dezinfecţie a solului şi produse pe bază de Trichoderma!
Pentru mai multe informaţii privind utilizarea acestui produs, vă invităm să contactaţi reprezentanţii de vânzări Kwizda Agro Romania.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/232 (ediţia 15-31 martie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →