În lumea supermarketurilor astfel de iniţiative sunt greu de dus spre profit. Deşi aici găseşti cele mai bune produse. Cu garanţia provenienţei! Cum se spune acum, trasabilitate. Una până la seminţe şi fir de iarbă. Oamenii din acest colţ de altceva al comerţului se plimbă cu maşina prin toate colţurile ţării, pe la ferme şi afaceri de familie. De acolo aduc, şi la comanda clientului, iaurt tartinabil, kefir de capră, smântână din lapte de vacă, brânză dulce, telemea de la Alba şi de la Peştera, dar şi brânză proaspătă de oaie, umpic de telemea zero sare, brânză de burduf frământată, cascavaluri şi chiar pâine adevărată. Şi orice altceva vrea clientul de Bucureşti cu dare de mână şi dor de casă.
Am văzut prăjituri de casă, murături asortate, fructe brumate şi absolut totul se vinde doar după ce deguşti. E adevărat că locaţia este pusă cumva peste mână. Nu e nici trafic, nici locul nu este cu vad. Dar exteriorul, dacă treci pe acolo, te îmbie să intri. Apoi, odată intrat te simţi ca într-o căsuţă de turtă dulce.
Administratorul, Codruţ Ionescu-Muscel, e şi vânzătorul. E totuşi greşit spus vânzător, pentru că domnia sa nu are nimic din vânzătorul obişnuit din spatele tejghelei. Mi-am propus să fac un drum cu ei atunci când pleacă să împrospăteze proviziile pentru pofticioşii de la oraş. Să văd cum decurg la propriu achiziţiile din ţară.
Să vă pot povesti câte ceva despre fiecare fermier care participă la minunea din Bulevardul Ficusului nr. 5-7!