3 minute de citit

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

jd agro cocora_b

Procesul de achiziționare de terenuri agricole a demarat ȋn anul 2008, compania ajungând sǎ deținǎ ȋntr-o perioadǎ de 4 ani o suprafața de 5.000 hectare. In același an, a ȋnceput construcția fermei si a silozurilor JD Agro Cocora, o investiție ȋn valoare de 5 milioane de euro, ȋn comuna Cocora, județul Ialomița.

Cu o investiție de 2,5 milioane euro, ferma JD Agro Amzacea a fost construitǎ ȋn anul 2019 pe o suprafațǎ de 3.500 mp ȋn comuna Amzacea, județul Constanța. Ferma dispune de echipamente performante și tehnologie la zi pentru atingerea nivelelor de eficiență estimate.

Consolidarea la nivel local a continuat succesiv prin achiziționarea și arendarea de terenuri noi, ajungând astfel la o suprafațǎ ȋn exploatare de 10.000 hectare ȋn 2017.

“Suntem interesați atât de achiziționarea de terenuri agricole, preluarea unor societǎți agricole cât si de luare ȋn arenda a terenurilor agricole ȋn zonele de interes. Obiectivul nostru este sǎ ajungem sǎ administrǎm peste 20.000 hectare pânǎ ȋn 2025 și ȋn același timp sǎ continuǎm promovarea și practicarea agriculturii sustenabile, desfǎșurând activitǎți de cultivare a cerealelor ȋntr-un mod responsabil, protejând ȋn același timp solul și mediul ȋnconjurǎtor, pentru un viitor sustenabil.” a declarat dl. Hans Poulsen – CEO JD Agro Cocora

In ultimii 3 ani, compania JD Agro Cocora a achiziționat 4 societǎți agricole de la fermierii locali, aducând totodatǎ și schimbǎri importante ȋn modul de exploatare a terenurilor, prin utilizarea echipamentelor performante și tehnologiilor moderne (NoTill) .

Cu o cifra de afaceri estimatǎ pentru 2021 la peste 18 milioane de euro  și  58 de angajați, strategia de dezvoltare adoptatǎ de companie ȋn ultimii ani, a permis tuturor segmentelor de business din cadrul companiei sǎ se alinieze la timp și sǎ gestioneze cu succes cerințele din ce ȋn ce mai exigente din piața localǎ.

JD Agro Cocora este una dintre companiile agricole de top din România și are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. Prioritatea companiei este promovarea agriculturii sustenabile care sǎ asigure hranǎ sǎnǎtoasǎ pentru populație, soluri nealterate și sǎ protejeze mediul înconjurator. Compania are 3 puncte de lucru : ferma JD Agro Cocora din județul Ialomița, comuna Cocora, ferma JD Agro Amzacea din județul Constanța, comuna Amzacea și sediul administrativ JD Agro Cocora din județul Ilfov, Voluntari

logo AGRO COCORA 

Swan Office & Technology Park

Cladirea Henley, etaj 3

Soseaua Bucuresti-Nord nr 15-23

RO-077190 Voluntari, Ilfov,Romania

facebook-logo_t

@AgroCocora

linkedin logo_t

JD Agro Cocora

www.agrococora.ro

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →