Irlandezii sunt ”forţaţi” să renunţe la creşterea porcului! - Revista Ferma
2 minute de citit

Irlandezii sunt ”forţaţi” să renunţe la creşterea porcului!

profit in ferma de porci Irlandezii sunt ”forţaţi” să renunţe la creşterea porcului!Aproape jumătate dintre producătorii de porci din Irlanda ar putea fi nevoiţi să părăsească sectorul! Care este principala cauză a acestei constrângeri în activitate?

Conform rezultatelor unui sondaj realizat de Asociaţia Fermierilor Irlandezi (IFA), 43% dintre fermierii chestionaţi au indicat că le va fi greu să continue activitatea fără sprijinul muncitorilor calificaţi. Potrivit IFA, sondajul – care este reprezentativ pentru 75% din efectivul naţional de scroafe – a evidenţiat, de asemenea, că ar exista o potenţială pierdere de 623 milioane de euro pentru economia naţională şi o potenţială reducere a valorii exporturilor anuale cu 396 milioane de euro.

Lipsă de interes pentru ofertele de muncă în sector

„Sectorul irlandez de creştere a suinelor se confruntă cu o provocare critică, deoarece este afectat de lipsa acută de muncitori calificaţi, care are un impact negativ asupra productivităţii, creşterii şi sănătăţii generale a industriei”, a declarat preşedintele IFA, Roy Gallie.

Rezultatele sondajului au detaliat că dintre locurile de muncă anunţate de producătorii de porci din Irlanda, 36% nu au primit nici o cerere, în timp ce un total de 66% dintre cereri au fost „nesatisfăcătoare”. De asemenea, s-a constatat că 48% dintre crescători au posturi vacante, 36% având mai mult de un post liber. O altă tendinţă identificată de sondaj a arătat că 25% dintre crescătorii de porci nu au în prezent nici un succesor identificat.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →