Director pentru Europa Centrală şi de Est la PIC – unul dintre cei mai importanţi furnizori de material genetic suin la nivel global – Ioan Ladoşi ar urma să rămână la conducerea organizaţiei profesionale a crescătorilor de porcine din România pentru încă trei ani, acesta fiind practic al treilea său mandat pe funcţie, pe lângă cele două din perioada fostului Patronat Român al Cărnii de Porc.
În urma votului exprimat de membri APCPR, în prezenţa ministrului Petre Daea, a fost desemnată şi componenţa Consiliului Director, care include, pe lângă preşedintele Ladoşi, alte 13 persoane: Bogdan Mihail, Sorin Lupaşcu, Adrian Iorgulescu, George Scarlat, Costin Bădilă, Ioan Antoci, Iosif Pazuric, Tudor Neculoiu, Adrian Balaban, Mihai Dune, Ionel Chiriac, Alexandru Gruia şi Stanca Alexandra Tudor.
Obiectivele pe termen mediu şi lung asumate de noul consiliu director vizează, printre altele: obţinerea de suport financiar şi fiscal pentru dezvoltarea producţiei autohtone de carne de porc şi utilizarea resurselor de cereale şi plante tehnice din producţia internă; intensificarea demersurilor pentru ca membrii asociaţiei să beneficieze de condiţii de piaţă similare celor acordate de statele membre UE sectorului de creşterea porcului; promovarea conceptului „carne de porc românească”; promovarea cărnii din fermele româneşti în vederea creşterii încrederii consumatorului în calitatea cărnii de porc, având ca deviză „Bunăstare = Sănătate animală = Siguranţă alimentară”!
Cu această ocazie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, şi-a reafirmat hotărârea de a contribui la zootehnizarea agriculturii şi la dezvoltarea sectorului de creşterea porcilor din România, de a promova măsuri de sprijin naţionale dar şi la nivel European pentru creşterea efectivelor de reproducţie, pentru continuarea programelor de bunăstare a animalelor sau alte programe care sa susţină fermierii. La propunerea acestora din urmă, Petre Daea a acceptat să devină „membru de onoare al APCPR”.