Întreținerea tineretului taurin - Revista Ferma
2 minute de citit

Întreținerea tineretului taurin

kraiburg111 m Întreținerea tineretului taurin

În acest sens, vă recomandăm: 

• Utilizarea cușetelor înalte de odihnă pentru juninci. Acest sistem de întreținere asigură o pregătire optimă a viitoarei vaci de lapte pentru cazarea în cușete înalte. Așternuturile pot fi pardosite cu covoare moi din cauciuc, care oferă animalului un confort deosebit și pot fi îngrijite cu un volum redus de muncă.

Deosebit de avantajoase sunt pardoselile din cauciuc care au o pantă integrată în zona din spate (deoarece oferă animalului o suprafață uscată de odihnă, menținând sănătatea articulațiilor și igiena animalului). Ele se pot monta independent de poziția separatoarelor (de exemplu saltelele moi din cauciuc Kraiburg tip CALMA sau KIM LongLine). Astfel, poziția separatoarelor va putea fi modificată fără probleme, ajustând lățimea de odihnă în funcție de talia junincii. {i în cazul vacilor tinere este importantă dotarea cușetei cu limitator de greabăn flexibil (de exemplu un lanț îmbrăcat în cauciuc), care să funcționeze ca sistem de dirijare a animalului astfel încât dejecțiile să cadă în afara suprafeței de odihnă.

• Acoperirea cu cauciuc a grătarelor metalice din boxele suspendate destinate vițeilor. Kraiburg a conceput un nou covor din cauciuc, denumit CaBoMat, pentru întreținerea vițeilor de până la 60 kg în boxe suspendate.

Prevăzut cu un profil stabil cu renuri, iar deasupra cu un profil deosebit de fin și, în același timp, antiderapant, acest covor se aplică peste grătarul metalic perforat din interiorul boxei. Avantajele acestui covor sunt efectul termoizolant, atât vara, cât iarna, precum și scăderea riscului de accidente la viței, datorită suprafeței sigure la alunecare. Suprafața covorului are mici perforații pentru eliminarea dejecțiilor și păstrarea igienei în boxă.

Grosimea covorului este de 11 mm, lungimea de 70-350 cm, lățimea de 75-120 cm, iar diametrul perforației 30 mm. Covorul poate fi ușor curățat și dezinfectat, montajul se face foarte ușor, nefiind necesară fixarea cu șuruburi.

 

Simona EHMANN

www.kraiburg-agri.de

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 22(161) 15-31 decembrie 2015

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →