Inovaţia – cheia sustenabilităţii şi a securităţii alimentare - vicepreşedintele Corteva Agriscience - Revista Ferma
3 minute de citit

Inovaţia – cheia sustenabilităţii şi a securităţii alimentare – vicepreşedintele Corteva Agriscience

Anne Alonzo, vicepreşedinte pentru afaceri externe şi director executiv pentru sustenabilitate în cadrul Corteva Agriscience, a avut un discurs în cadrul celui de-al patrulea summit Politico Agriculture and Food, care anul acesta s-a desfăşurat în mediul online. Corteva este sponsorul principal al evenimentului.

În alocuţiunea de deschidere pe tema Tranziţiei către o Agricultură Ecologică, d-na Alonzo a adăugat că pandemia COVID-19 a evidenţiat importanţa inovaţiei în asigurarea aprovizionării cu alimente în viitor.

„Nicio altă problemă legată de mediu nu este mai serioasă decât cea a schimbărilor climatice,” a declarat. „În ultimii doi ani, Corteva Agriscience a invitat liderii din mediul agricol, de afaceri, guvernamental, şi societatea civilă să conlucreze pentru crea o un sector agricol cu efecte benefice asupra climei.”

În vreme ce obiectivul Corteva – acela de a îmbogăţi vieţile agricultorilor şi ale consumatorilor – s-a „aliniat în mare măsură” cu Pactul Ecologic al UE, d-na Alonzo a declarat că societatea va derula o evaluare riguroasă privind impactul tuturor politicilor ce afectează agricultura şi modul de viaţă al agricultorilor.

Aceasta i-a invitat pe toţi ce implicaţi din domeniul agricol şi agroeconomic să contribuie la „promovarea abordării noastre cu privire la protejarea planetei, responsabilizarea agricultorilor şi furnizarea de alimente mult mai nutritive consumatorilor”. Mai exact, este vorba despre sprijinirea noilor tehnologii şi a unei abordări bazate pe ştiinţă de elaborare a politicilor publice.

„În calitate de lideri din domeniul afacerilor, civic sau organizaţional, vocile voastre sunt extrem de importante,” a adăugat. „Prin această colaborare, ne putem asigura că toate vocile se fac auzite, în special cele ale agricultorilor. Dacă împărtăşim cele mai bune practici, dacă promovăm politici bazate pe ştiinţă, dacă punem în continuare agricultorii şi comunităţile rurale în centrul întregii noastre activităţi, atunci nu va exista nicio limită în ceea ce vom putea realiza.”

Reflectând asupra nesiguranţei cauzate de pandemie, aceasta a spus: „Evenimentele din ultimele luni au evidenţiat faptul că apelul nostru – şi chiar promisiunea noastră către întreaga lume – nu au fost niciodată mai importante decât acum”. Deşi trăim vremuri pline de incertitudine, este clar că abordarea „business as usual” nu reprezintă o opţiune pentru viitorul agriculturii şi al producţiei de alimente.

În cadrul summitului s-a discutat şi despre Strategia de Sustenabilitate 2030 elaborată de Corteva Agriscience. Strategia include 14 obiective de realizat în următorii 10 ani, pe baza a patru piloni-cheie: obiective în beneficiul agricultorilor; obiective în beneficiul terenului agricol; obiective în beneficiul comunităţii; obiective cu privire la operaţiunile societăţii.

Printre ceilalţi vorbitori s-au numărat funcţionari ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, miniştri şi ONG-uri. Pactul Ecologic European, Strategia Comisiei Europene privind Biodiversitatea şi Strategia „De la fermă la consumator”, reforma PAC, schimbarea obiceiurilor consumatorilor, editarea genetică, tehnologiile revoluţionare, reglementarea privind alimentele, bunăstarea animalelor, transparenţa şi impactul pandemiei COVID-19 s-au numărat printre subiectele discutate.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →