ÎNGRAȘAMANTUL FOLAREX - MEDALIAT CU ARGINT LA BRUXELLES - Revista Ferma
2 minute de citit

ÎNGRAȘAMANTUL FOLAREX – MEDALIAT CU ARGINT LA BRUXELLES

diploma argint bruxelles m ÎNGRAȘAMANTUL FOLAREX - MEDALIAT CU ARGINT LA BRUXELLES

După doi ani de la depunerea documentației pentru obținerea brevetului de invenție de la OSIM, în octombrie 2014 Folarex a primit acest titlu de protecție și recunoașterea oficială. De la începutul acestui an, produsul se află în analiză pentru omologare. 

 

Autorul invenției, legumicultorul și fostul profesor de istorie Dobre Puținelu, din comuna Izbiceni, jud. Olt, a primit diplomă după diplomă și medalii de aur și de argint, participând la diferite concursuri de inventică din țară și din străinătate. Astfel, Folarex a fost premiat cu Diploma de excelență și Medalia de Aur cu mențiune specială la Salonul Internațional „Pro Invent” 2014, ediția a XII-a, de la Cluj-Napoca, și cu Diploma și Medalia de Argint la cea de-a 16-a ediție a Salonului de Invenții și Inovații „Inventica” (15-18 octombrie 2014) de la București. Anul acesta, în aprilie, îngrășământul brevetat de Dobre Puținelu a fost premiat cu medalia de argint la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva. 

 

 

 

O nouă recunoaștere internațională

 

Luna trecută, la Concursul de Inventică de la Bruxelles – Eureka 2015, juriul internațional i-a acordat lui Dobre Puținelu Medalia de Argint (foto) pentru îngrășământul natural complex concentrat Folarex, din păcate în lipsa autorului. 

 

Soluția nutritivă Folarex este obținută prin extracția de lichid dintr-un amestec de apă cu dejecții solide și semisolide, provenite de la bovine, ovine și păsări. Concentratul rezultat este folosit ca îngrășământ lichid pentru „tot ceea ce are frunză și rădăcină”, preciza inventatorul. „La un hectar de cultură, pentru a asigura o fertilizare corespunzătoare sunt necesare 300 de kilograme de îngrășăminte chimice substanță activă, ceea ce înseamnă 10 saci de substanță brută. În mare, suma cheltuită ajunge la cel puțin 700 lei. Aplicând Folarex, cheltuielile cu fertilizarea nu vor depăși 400 lei/ha”, consideră Dobre Puținelu. Conținutul bogat în elemente nutritive și microelemente face din Folarex un excelent înlocuitor al îngrășămintelor chimice.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →