Încărcătoare complet electrice pentru zootehnie - Revista Ferma
6 minute de citit

Încărcătoare complet electrice pentru zootehnie

Foto 1 WL20E 4 Încărcătoare complet electrice pentru zootehnieFermele din România pot accesa acum utilaje complet electrice pentru operaţiuni de manipulare marfă şi în sectorul zootehnic. Beneficiaţi de avantajele încărcătoarelor Wacker Neuson, disponibile în oferta Titan Machinery.

O noutate în portofoliul Titan Machinery România este încărcătorul electric cu braţ telescopic de la producătorul german Wacker Neuson – Th412, care se remarcă prin designul compact, fiind ideal pentru spaţii înguste, deschise sau la interior, având o lăţime de 1564 mm, o lungime totală de 3944 mm şi o înălţime la nivelul cabinei de 1995 mm.

Braţ telescopic robust şi stabil

Braţul telescopic este atât robust, cât şi stabil în design şi este poziţionat în mijlocul maşinii, ceea ce contracarează răsucirea. Ghidajul paralel este hidraulic, iar elementele de culisare din conducta interioară a braţului telescopic nu necesită întreţinere. Acest lucru reduce uzura şi creşte durata de viaţă a maşinii. Încărcătorul este deosebit de uşor de manevrat şi de flexibil, iar amplasarea comenzilor în cabină este intuitivă.

Foto 2 WL20E 2 Încărcătoare complet electrice pentru zootehnie

Autonomie de lucru de 5 ore

Încărcătorul Th412 este complet electric, are o autonomie de lucru de 5 ore, poate fi încărcat la orice priză universală de 230V, iar puterile sale nominale corespund cu cele ale unei maşini convenţionale cu motorină. Bateria litiu-ion de 96 de volţi instalată este disponibilă în două puteri, astfel încât timpii de funcţionare şi de încărcare să poată fi coordonaţi optim cu cerinţele de lucru.

Încărcătură de 712 kg la 4537 mm înălţime

Se potriveşte foarte bine în fermele zootehnice pentru o mai mare flexibilitate în aplicare, protecţia mediului şi economii semnificative cu costurile de operare, dar şi în spaţii sensibile la zgomot sau la emisiile de noxe. Poate ridica punctul de pivot al braţului telescopic până la o înălţime de 4537 mm, cu o încărcătură maximă la acest nivel de 712 kg. Are o greutate de 3950 kg, o încărcare maximă de 1240 kg, o viteză maximă de 25 km/h şi o rază de virare de 2695 mm.

Foto 3 WN412E 1 Încărcătoare complet electrice pentru zootehnie

Frână de parcare electrică

Încărcătorul beneficiază de frâna de parcare electrică, care se activează automat dacă maşina stă pe loc, dacă direcţia de deplasare este setată pe neutru sau dacă operatorul părăseşte scaunul. Frâna de parcare este eliberată automat dacă maşina este pusă în mişcare cu ajutorul acceleraţiei. Acest lucru oferă operatorului şi mediului de lucru un nivel maxim de siguranţă şi confort. Prin urmare, maşina poate fi operată mai eficient folosind frâna de parcare electrică.

Desigur, frâna de parcare electrică poate fi, de asemenea, activată şi dezactivată manual prin acţionarea unui comutator. Prin urmare, operatorul are întotdeauna controlul şi poate lucra cu maşina în conformitate cu cerinţele acestora.

Simplitate maximă în operare cu modelele WL28e şi WL 20e

Pe lângă acest încărcător telescopic electric, fermierii din România au posibilitatea de a achiziţiona 2 modele de încărcătoare compacte electrice de la Wacker Neuson- WL28e şi WL 20e. Acestea se operează şi funcţionează extrem de simplu, protejând operatorul şi mediul înconjurător.

Foto 4 WN412E 3 Încărcătoare complet electrice pentru zootehnie

Încărcătorul Wacker Neuson WL28e

Are o greutate operaţională de 2950 kg şi un volum al cupei de 0,35 mc. Lăţimea totală a utilajului este de 1250 mm, lungimea totală de 4616 mm, înălţimea la nivelul cabinei este de 2395 mm, iar lungimea maximă a razei de întoarcere este de 3200 mm.

Puterea nominală a încărcătorului pe pneuri WL28e cu acţionare electrică corespunde cu cele ale unei maşini diesel convenţionale. Bateria litiu-ion de 96 de volţi instalată este disponibilă în trei puteri, astfel încât timpii de funcţionare şi de încărcare să poată fi coordonaţi optim cu cerinţele de lucru.

Costuri mici de operare

WL28e funcţionează la faţa locului complet fără gaze de eşapament şi cu emisii de zgomot semnificativ mai mici decât un utilaj diesel, iar pentru fermierii din zootehnie, de exemplu, aceasta înseamnă o mai mare flexibilitate în aplicare, protecţia mediului şi economii semnificative cu costurile de operare. Prin urmare, designul scăzut al părţii frontale oferă vizibilitate perfectă şi sarcini mari de basculare, de până la 1,6 tone.

Siguranţă şi confort în cabină

Cabina confortabilă permite lucrul în siguranţă şi concentrat: design cu 4 stâlpi, ferestre adânci şi parbriz panoramic pentru o vizibilitate optimă pe toată lungimea. Sistemul de încălzire bine gândit, cu parbrize încălzite electric faţă şi spate, scaune încălzite, precum şi încălzirea panoului de acoperiş, asigură un climat de lucru confortabil.

Elementele de operare organizate ergonomic, interiorul nou şi vibraţiile şi zgomotele reduse în interior sporesc confortul operatorului.

Amenajarea spaţială din cabină este de pionierat în rândul încărcătoarelor cu roţi foarte compacte. În funcţie de echipament şi de configuraţie, sunt disponibile două joystick-uri diferite. Iluminatul Coming-Home oferă confort şi siguranţă suplimentar. Cabina este potrivită şi pentru operatori mai înalţi, ceea ce nu este întotdeauna cazul încărcătoarelor frontale foarte compacte. Climatul plăcut de lucru reduce oboseala operatorului. Accesul optimizat cu trepte antiderapante asigură că operatorul poate intra şi ieşi în siguranţă.

 

Funcţiile principale sunt întotdeauna la vedere

Cu afişajul digital, operatorul are întotdeauna totul la vedere în timp ce lucrează. Pe exteriorul afişajului se află indicaţiile standard, cum ar fi lampa de avertizare pentru frâna de parcare sau luminile de control pentru semnalizator sau faza lungă. În zona centrală a afişajului pentru informaţii există trei puncte de observare principale şi o varietate de informaţii utile, de exemplu contorul orelor de funcţionare, starea de încărcare a bateriei, timpul de funcţionare rămas/timpul de încărcare rămas, afişarea vitezei, consumul mediu, nivelul de recuperare, data, ora sau temperatura diferitelor componente.

Caracteristici precum dimensiunile compacte, direcţia pe toate roţile, centrul de greutate scăzut şi stabilitatea excelentă fac din acest telehender – Wacker Neuson – Th412 – alegerea ideală pentru clientul Titan Machinery.

Foto 5 rezerva WN412E 21 Încărcătoare complet electrice pentru zootehnie

UN VIITOR SUSTENABIL ȘI AUTONOM

În ultimii trei ani portofoliul de utilaje electrice de la Titan Machinery România s-a dezvoltat constant, compania fiind în prezent unul din cei mai mari furnizori de echipamente electrice din ţară. Aceste parteneriate cu producători mondiali de top sunt cuprinse în strategia de dezvoltare a agriculturii din România, completând portofoliul de utilaje cu combustie internă cu utilaje electrice, care vor ocupa complet viitorul industrial, un viitor care se doreşte să fie sustenabil, ecologic şi autonom.

Află mai multe informaţii de la reprezentanţii Titan Machinery România, pe care-i găsiţi la punctul nostru de lucru cel mai apropiat de ferma dumneavoastră, respectiv accesând https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact!

 

un articol de

BOGDAN CONSTANTIN

PR & Communication Specialist

Titan Machinery România 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →