3 minute de citit

Horsch Focus într-o nouă versiune

Focus 3 HORSCH_b

La sfârșitul lunii octombrie, Horsch anunța că, datorită multiplelor cereri din partea utilizatorilor, este lansată pe piață o nouă versiune a gamei Focus, având lățimea de lucru de 3 metri. Astfel, această nouă gamă Focus pentru prelucrarea solului în benzi (StripTill) asigură soluții potrivite pentru fermele mai mici și pentru tractoare de dimensiuni medii. Necesarul de putere al tractorului este de 250 CP, la o viteză de lucru de 10 km/h.

 

Buncărul face diferența

Dintr-o singură privire se poate vedea că principala diferență între versiunea de 3 metri și celelalte, cu lățimi de lucru mai mari, este buncărul din oțel. Acesta are o capacitate de 3.500 litri și o partiție de 60:40.

 

Avantajele StripTill

Perioadele din ce în ce mai dese și mai lungi de secetă nu sunt singurul motiv pentru care sistemele de prelucrare a solului no-till (fără prelucrare) și StripTill (prelucrare în benzi) devin din ce în ce mai importante pentru agricultura modernă. Cultivarea solului în mici benzi, cu integrarea îngrășământului precum și însămânțarea de precizie, are multe avantaje ce au devenit evidente în ultimii 10 ani de experiență a gamei Focus:

  1. Reziduurile vegetale de la culturile anterioare fac posibilă încetinirea pierderii apei din sol;
  2. Protecția împotriva eroziunii datorită resturilor organice pe suprafața solului
  3. Formarea humusului;
  4. Îmbunătățirea echilibrului hidrologic al solului;
  5. Creșterea activității râmelor datorită prelucrării reduse a solului și doar în zone țintă;
  6. Reziduurile de la culturile anterioare sunt îndepărtate din orizontul de semănat;
  7. Contactul dintre sol și sămânță se îmbunătățește, în consecință;
  8. În condiții de secetă, aceasta înseamnă rezultate mai bune la răsărirea plantei.

 

Echipare optimă

Gama Focus este echipată cu elemente binecunoscute Horsch de la alte semănători și utilaje de prelucrare minimală a solului, care și-au dovedit în timp calitățile.

Primul dintre aceste elemente importante este TerraGrip, brăzdarul care asigură afânarea solului în profunzime, precum și depunerea îngrășământului sub sămânță, pentru o dezvoltare optimă a rădăcinii. Îngrășământul poate fi plasat în unul sau două straturi de sol, la adâncimi diferite.

Resturile vegetale rămase de la recoltat sunt îndepărtate din zona rădăcinii și solul umed este transportat în orizontul de germinare, creând astfel condiții ideale pentru sămânță.

Tăvălugul cu roți, având un diametru de 100 cm, asigură compactarea în suprafața țintă.

Tăvălugul este urmat de diferite alte elemente pentru nivelare, formare de creste sau sfărâmare – în funcție de utilizarea dorită.

 

3 OPERAȚII, O SINGURĂ TRECERE

Principala caracteristică a gamei Focus este aceea că efectuează, într-o singură trecere, afânarea în profunzime, plasarea de îngrășăminte și însămânțarea precisă. Astfel, solul este protejat și, cel mai important, se menține umiditatea în sol.

 

un articol realizat de MEWI – www.mewi.ro

 

 

 

 

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →