Pentru uşurarea muncii fermierilor şi pentru ca aceştia să producă un lapte de înaltă calitate, trebuie ca ei să fie dispuşi să investească în dispozitive performante. Am supus atenţiei dumneavoastră diverse tipuri de săli de muls, în funcţie de efectivul de animale deţinut şi de arhitectura adăpostului. Am trecut apoi la promovarea unor echipamente care au contribuit la revoluţionarea zootehniei: robotul care îi permite crescătorului să se concentreze asupra tuturor funcţiilor şi evenimentelor importante din cadrul propriului grajd.
Am trecut apoi la prezentarea calităţilor tancurilor de răcire, recomandate ca produse indispensabile într-o fermă care doreşte să ţină pasul cu această lume care este într-o continuă schimbare.
Am expus pe parcursul mai multor luni diversele tipuri de fundaţii, suprastructuri, învelitori pentru acoperişuri, închideri laterale, uşi şi porţi, fără să neglijăm partea de echipare propriu-zisă a grajdului. Pentru a conferi bunăstare animalelor, trebuie să se ţină cont, încă din stadiul de proiectare, de anumiţi factori precum condiţiile climatice şi regionale, materialele folosite, funcţionalitatea acestora şi, nu în ultimul rând, viziunea pe care fermierul o are cu privire la viitoarea construcţie.
Prezentarea noastră a continuat cu dispozitivele pentru monitorizarea producţiei de lapte, şi anume cele care controlează întreg procesul, de la primele pulsaţii şi până la detaşarea unităţii de muls. Nu am putut omite piesa revoluţionară IQ – unitatea care previne contaminarea încrucişată în timpul mulsului, un echipament care are capacitatea de a produce în condiţii de siguranţă cele mai ridicate fluxuri de lapte şi reprezintă garanţia unui muls de succes, care îndeplineşte exigenţele de sănătate a ugerului.
Am expus şi beneficiile dispozitivelor de gestionare a cirezii, sisteme performante prin intermediul cărora se realizează localizarea individuală a animalelor, detectarea estrului şi avertizarea timpurie pentru riscuri de sănătate.
Igiena este esenţială în creşterea bovinelor, ea influenţând calitatea laptelui. Şi de această dată am venit în sprijinul fermierilor cu produse de top în dezinfectarea ugerului, a ongloanelor animalelor, soluţii care asigură un produs ce corespunde exigenţelor consumatorului final, pe care îl interesează ca laptele să-şi păstreze îndeosebi calităţile sale nutritive.
Prin parteneriatul stabilit între HÖRMANN ROMÂNIA şi GEA, KERBL, GUMMIWERK KRAIBURG, societatea noastră reuşeşte să pună la dispoziţia fermierilor produse inovative, premiate la târguri şi expoziţii internaţionale de specialitate. Sperăm că pe parcursul acestui an v-am convins să alegeţi HÖERMANN SRL.
Material oferit de Hoermann
Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (ediţia 15-31 decembrie 2017)