HIMEL este o companie operaţională la nivel internaţional. În afară de Germania, HIMEL mai deţine reprezentanţe în Ungaria, Slovacia, Cehia, Austria, Elveţia, România, Ucraina, Kazahstan, Vietnam, Arabia Saudită, în “Ţările Slavice de Sud” şi în statele baltice. Iar reţeaua de distribuţie şi de service este extinsă. Pe piaţa extrem de competitivă a tehnologiei în agricultură, HIMEL şi-a făcut un nume mai mult decât onorabil, devenind un brand cunoscut. Compania are astăzi în toată Europa aproximativ 200 de angajaţi.
Unitatea principală de producţie se află în Melchingen lângă Burladingen, în landul Baden-Württemberg, aproape de castelul Sigmaringen – leagănul dinastiei regale româneşti, din Germania. Companie de familie cu tradiţie, firma Himel este condusă din anul 1999 de a doua generaţie, reprezentată de Werner şi Martin Hirlinger.
HIMEL s-a consacrat pe piaţa internă şi internaţională în special în domeniile tehnologiei de depozitare a cerealelor, de măcinare şi amestecare a furajelor concentrate, a remorcilor tehnologice de amestecat şi distribuit furaje grosiere (aşa-zisele TMR-uri) direct în grajd, a sistemelor de tocare/măcinare paie/fân/lucernă şi în domeniul tehnicii pentru peletizarea biomasei.
Peste 200 de ferme au fost modernizate în România şi peste 1000 în Europa, pe baza know-how-ului furnizat de firma HIMEL.
Depozitarea cerealelor sau a altor produse agricole din silozuri la umiditatea şi temperatura iniţiale, chiar dacă ele sunt adecvate, nu este suficientă. Acestea trebuie controlate şi corectate optim, iar dacă depozitul nu este construit şi dotat corespunzător, valorificarea finală a materiei depozitate nu va fi pe măsura aşteptărilor şi este păcat de fiecare leuţ cheltuit în lanţul tehnologic.
Soluţiile Himel pentru prelucrarea superioară a furajelor
Speciile de animale au nevoi fiziologice diferite, iar dacă dozarea şi omogenizarea furajelor concentrate nu vor fi precise şi suficiente, răspunsul acestora – care ar trebui să se traducă prin producţie mai mare, randament şi calitate superioare – nu va fi mulţumitor în ecuaţia finală a competitivităţii.
Oportunitatea accesării proiectelor de dezvoltare va creşte competiţia între fermieri şi, cu siguranţă, în final vor avea de câştigat cei care vor investi în creşterea valorii adăugate în fermă, în depozite de cereale bine dotate, în FNC-uri performante, în instalaţii de granulare, în sisteme de prelucrare a producţiei agricole secundare (paiele de exemplu), în remorci tehnologice superioare, precum şi în alte utilaje moderne necesare în ferme.
Nu ezitaţi să ne contactaţi, fiindcă prelucrarea superioară a furajelor înseamnă valorificarea lor la maximum şi, în final, creşterea producţiei şi a calităţii laptelui, cărnii şi ouălor, precum şi eficienţă economică acolo unde alţii doar îşi acoperă costurile de producţie!
Liviu CECLAN
Reprezentant HIMEL – ROMANIA
CONTACTAŢI REPREZENTANŢII HIMEL
Inginerii firmei HIMEL lucrează în prezent la proiectarea depozitelor de cereale cu un volum de la 100 la 10.000 tone, FNC-uri cu ocapacitate de producţie de la 1 la 30 tone/oră, instalaţii de granulare ce pot prelucra între 1 şi 30 t/h, precum şi sisteme fixe şi mobile de peletizare biomasă. Pentru detalii despre produsele şi sistemele HIMEL, fermierii şi firmele specializate pot solicita materiale informative şi vizite la ferma, apelând numărul de telefon 0753 / 010750, la adresa de email: lc@himel.info sau accesând pagina de internet www.himel.de.
Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)