HIMEL - noutăți despre durabilitatea silozurilor - Revista Ferma
3 minute de citit

HIMEL – noutăți despre durabilitatea silozurilor

Departamentul tehnic al companiei germane a ridicat standardele la un nivel superior prin metalul de calitate utilizat la fabricarea silozurilor pentru depozitarea cerealelor. De asemenea, a găsit soluții pentru a simplifica asamblarea lor, reducând astfel timpul de montaj, în unele etape, cu până la 25%.

 

Rezistență sporită la silozurile exterioare Himel

Toate silozurile exterioare Himel sunt acum fabricate standard din HX%420LAD (foaie de siloz + suporți) și zincate cu clasa de protecție Z600 (600 g zinc/mp).
HX420LAD (EN 10346: 2015) este un oțel de înaltă durabilitate, care se caracterizează printr-un raport ridicat între rezistența sa la tracțiune, proprietățile excelente de deformare la rece și capacitatea de sudare foarte bună. În esență, aceste proprietăți sunt posibile prin adăugarea de elemente de micro-aliere:
• Niobiu (un metal rar, moale, maleabil);
• Titan (rezistență ridicată).
Acest tip de oțel este special conceput pentru procesele de deformare la rece și, prin urmare, este ideal pentru producerea silozurilor exterioare Himel.

 HIMEL - noutăți despre durabilitatea silozurilor_b

Acoperiș cu strat Magnelis: avantaje de neegalat

Noul acoperiș pentru silozurile Himel este protejat cu un strat al suprafeței numit Magnelis® ZM310. Acest strat metalic oferă o protecție optimă acoperișului, ce constă dintr-o bază de zinc care conține, de asemenea, 3,5% aluminiu și 3% magneziu. Acest conținut de magneziu de 3% este esențial pentru formarea unui strat stabil și rezistent pe toată suprafața metalică.
Această acoperire specială oferă o serie de avantaje:
• Rezistență mai bună la coroziune și durată de viață de până la zece ori mai mare comparativ cu alte oțeluri galvanizate clasic.
• O protecție mai bună a suprafețelor expuse la medii deosebit de agresive (de exemplu, aerul mării în zonele de coastă, ploi acide etc.).
• Proiectarea nouă a foilor de profil asigură un segment de acoperiș mai rigid, mai larg, astfel reducem timpul de asamblare.
• Trapa de inspecție a acoperișului are o zonă de acces mai mare.

• Picurii de apă, formați în urma condensului pe suprafața din interiorul acoperișului, se preling spre exterior și nu în interiorul silozului.

Pasarelele modulare beneficiază de o construcție standard, cu lățime mai mare, acum de la 1,35 m la 3 m, și o rezistență superioară.

Datorită montanților cu profil W, cu borduri suplimentare, rezistente la torsiune, se îmbunătățesc proprietățile care oferă rigiditate, sunt permise sarcini statice mai mari, se reduce nevoia de șuruburi și scade timpul la montaj.

 

Pentru ofertare, consultați site-ul www.himel.de sau scrieți-ne la e-mail: lc@himel.info sau cn@himel.de.

un articol de

CLAUDIU NEGREA

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →