Hibrizi de floarea soarelui - Revista Ferma
5 minute de citit

Hibrizi de floarea soarelui

floarea soarelui m Hibrizi de floarea soarelui

PR64A71 (RM 46) 

Este un hibrid simplu, semitimpuriu, cu rezistenţă genetică la lupoaie (Orobanche Cumana) – rase fiziologice mai agresive decât rasa E, cu o mare plasticitate ecologică, recomandat în toate zonele de cultură.

Toleranţa faţă de bolile specifice precum şi comportamentul bun la condiţiile de stres conferă acestui hibrid un potenţial de producţie sporit. Este rezistent şi la rasa de mană 310, existentă în România.

Descriere morfo-fiziologică: talie mijlocie-înaltă; foliaj abundent; capitul mare, convex, poziţie penduloasă; MMB de 60-65g şi MHL de 38-40 kg/hl; conţinut de ulei: 46-48%.

Recomandări:
• se cultivă cu precădere în arealul de răspândire a lupoaiei din România şi, în special, pe terenurile infestate puternic cu lupoaie.
• densităţi: 50-52.000 plante recoltabile/ha neirigat şi 52-55.000 plante recoltabile/ha irigat.

 

PR64A89 (RM 48)

Hibridul este simplu, semitardiv, cu o bună plasticitate ecologică şi toleranţă la atacul de lupoaie rasa E.

Avantaje: rezistenţă genetică la atacul de mană (Plasmopara helianti) rasa 304, existentă în România; toleranţă bună faţă de pătarea brună şi frângerea tulpinilor, cauzată de patogenul Phomopsis helianthi; tolerant faţă de putregaiul alb şi cenuşiu al tulpinilor şi calatidiilor, produs de Sclerotinia sclerotiorum; rezistenţă bună la secetă şi arşiţă.

Descriere morfo-fiziologică: talie înaltă; foliaj abundent, de culoare verde cu nuanţe închise; capitul mare, convex, cu poziţie penduloasă, bine acoperit cu seminţe; sămânţă de mărime mijlocie cu MMB 65g şi MHL 40-43 kg/hl; conţinut de ulei: 46-47%.

Recomandări:
• cultivare în toate zonele de cultură a florii-soarelui din România, chiar şi în zonele infestate cu lupoaie rasa E.
• densităţi: 50-52.000 plante recoltabile/ha neirigat şi 52-55.000 plante recoltabile/ha irigat.


PR64F50 (RM 43)

Hibridul simplu, semitimpuriu, are potenţial foarte ridicat de producţie.

Avantaje: tolerant la lupoaie rasa E; rezistenţă genetică la mană, rasele 304 şi 710; tolerant la Phomopsis şi Sclerotinia; rezistenţă bună la cădere şi frângere; toleranţă la secetă şi arşiţă; grad ridicat de autofertilitate înregistrand producţii ridicate în zone cu entomofaună polenizatoare mai redusă.

Descriere morfo-fiziologică: talie înaltă, foliaj abundent, de culoare verde închis; capitul mediu-mare, jumătate înclinat, convex, bine acoperit cu seminţe; sămânţă de mărime mijlocie, cu MMB-ul 61-65 g şi MHL de 45-47 kg/hl, conţinut de ulei: 45-47%.

Recomandări:
• cultivare în toate zonele de cultură a florii-soarelui din România, chiar şi în cele infestate cu lupoaie – rasa E;
• densităţi: 50-52.000 plante/ha neirigat şi 52-55.000 plante/ha irigat.


P64LE19 (RM 46)

Este un hibrid simplu, semitimpuriu, cu potenţial de producţie foarte ridicat şi stabil, cu rezistenţă la erbicidul Express®.

Avantaje: tolerant la lupoaie rasa E; rezistenţă genetică la mană – rasa 304,710,714; tolerant la Phomopsis şi Sclerotinia; rezistenţă bună la cădere şi frângere; toleranţă foarte bună la secetă şi arşiţă; grad ridicat de autofertilitate, înregistrand producţii ridicate în zone cu entomofaună polenizatoare mai redusă.

Descriere morfo-fiziologică: talie medie; foliaj abundent, de culoare verde închis; capitul mediu-mare, jumatate înclinat, bine acoperit cu seminţe; sămânţă de mărime mijlocie, cu MMB-ul 61-65 g; conţinut de ulei: 45-46%.

Recomandări:
• se cultivă în toate zonele de cultură a florii-soarelui din România, chiar şi în cele infestate cu lupoaie rasa E, pe terenuri cu grad ridicat de infestare cu buruieni dicotiledonate;
• densităţi: 50-52.000 plante/ha neirigat şi 52-55.000 plante/ha irigat.


P64LE20 (RM 46)

Este un hibrid simplu, semitimpuriu, cu potenţial foarte ridicat şi stabil de producţie, cu rezistenţă la erbicidul Express®.

Avantaje: tolerant la lupoaie, mai mult decât rasa E; rezistenţă genetică la mană, rasa 304,710,714; tolerant la Phomopsis şi Sclerotinia; rezistenţă bună la cădere şi frângere; toleranţă la secetă şi arşiţă; grad ridicat de autofertilitate, înregistrand producţii ridicate în zone cu entomofaună polenizatoare mai redusă.

Descriere morfo-fiziologică: talie medie; foliaj abundent, de culoare verde închis; capitul mediu-mare, semi pendul, bine acoperit cu seminţe; sămânţă de mărime mijlocie, cu MMB-ul 61-65 g; conţinut de ulei: 44-45%.

Recomandări:
• se cultivă în toate zonele de cultură a florii-soarelui din România, chiar şi în cele infestate cu lupoaie mai agresive decât rasa E, pe terenuri cu grad ridicat de infestare cu buruieni dicotiledonate.
• densităţi: 50-52.000 plante/ha neirigat şi 52-55.000 plante/ha irigat.


P64LE25 (NOU) RM 43

Hibridul este simplu, semitimpuriu, cu potenţial foarte ridicat şi stabil de producţie, cu rezistenţă la erbicidul Express®.

Avantaje: tolerant la lupoaie, inclusiv rasa E; toleranţă mare la Phomopsis şi Sclerotinia, precum şi la noile rase de mană (710 şi 714); rezistenţă bună la cădere şi frângere; toleranţă foarte bună la secetă şi arşiţă; grad ridicat de autofertilitate, înregistrand producţii ridicate în zone cu entomofaună polenizatoare mai redusă; sistem radicular foarte bine dezvoltat, cu capacitate de explorare foarte ridicată.

Descriere morfo-fiziologică: talie medie-înaltă; foliaj abundent, de culoare verde închis; capitul mediu-mare, jumatate înclinat, bine acoperit cu seminţe; sămânţă de mărime mijlocie, cu MMB-ul 61-65 g; conţinut de ulei: 45-46%.

Recomandări:
• se cultivă în toate zonele de cultură a florii-soarelui din România, chiar şi în cele infestate cu lupoaie – mai agresive decât rasa E, pe terenuri cu grad ridicat de infestare cu buruieni dicotiledonate.
• densităţi: 50-52.000 plante recoltabile/ha neirigat şi 52-55.000 plante recoltabile/ha irigat.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →