Goldoni Seria Aster - specializare şi performanţă - Revista Ferma
4 minute de citit

Goldoni Seria Aster – specializare şi performanţă

lantec reclama m Goldoni Seria Aster - specializare şi performanţă

În România, tractoarele Aster sunt omologate stradal atât în varianta cu cabină, cât şi în cea cu cadru de protecţie. Acest lucru permite înmatricularea lor şi circulaţia pe drumurile publice.

Cele trei modele, Aster 35, Aster 40 şi Aster 45, cu puteri de la 33 la 44 CP, dispunând de motoare Euro 3, cutie de viteze cu 12­12 rapoarte, cu inversor şi sistem Fast Reverse pentru facilitarea manevrelor în spaţii înguste, sunt răspunsul ideal pentru cei ce doresc un tractor flexibil, multifuncţional, dar totodată caracterizat şi de principalele puncte forte ale oricărui tractor Goldoni: dimensiuni compacte, robusteţe şi fiabilitate.

 

Motorizări

Tractoarele din gama ASTER  sunt dotate cu motoare Euro 3 Lombardini, cu 3 sau 4 cilindri, având răcire cu apă, motoare ce au dovedit că sunt fiabile şi au o durată mare de viaţă. Aceste motoare, studiate pentru a oferi rezultate deosebite datorită optimizării raportului putere/cuplu, sunt construite astfel încât să dea un cuplu maxim, pornind de la o turaţie redusă. Caracteristicile lor le fac să fie deosebit de economice, având consumuri reduse de combustibil  şi  nivel scăzut de zgomot.

 

Caracteristici tehnice

Caracteristici Aster

 

Transmisia

Tractoarele din seria ASTER sunt dotate cu o cutie de transmisie de ultimă generaţie, cu 12­12 rapoarte sincronizate, cu inversor şi Fast Reverse, sisteme care le fac să fie adaptabile la cele mai diverse tipuri de utilizări. Gama de viteze variază de la 0,8 la 30 km/h, permiţând selectarea treptei optime în funcţie de operaţia care este efectuată. Sistemul Fast Reverse permite mărirea vitezei de deplasare a tractorului la mersul înapoi, acţionându-se doar o singură manetă.

 

Priza de putere

Gama de tractoare ASTER  este echipată  cu o priză de putere posterioară cu turaţia independentă la 540/1000 rot/min şi una sincronizată cu treapta de viteză. De asemenea, la cerere, este disponibilă şi varianta de 540/2000 rot/min.

 

Sistemul de frânare

Frânarea se realizează prin sistemul de discuri multiple în baie de ulei, ceea ce permite o oprire eficientă şi o întreţinere uşoară în orice condiţii de lucru.

 

Circuitul hidraulic

Circuitul hidraulic, dispunând de o pompă cu un debit de 33 Lt./min, permite cuplarea celor mai performante  echipamente acţionate de motoare hidraulice. Ridicătorii posteriori au o capacitate de ridicare de până la 1400 kg., performanţă deosebită pentru un tractor atât de compact. Se pot monta până la 3 distribuitori auxiliari posteriori cu simplu/dublu efect comandaţi prin intermediul unui Joystick. De asemenea este posibilă montarea  unui distribuitor anterior cu dublu efect cu a 4-a poziţie flotantă, cu 3 deviatori modulari comandaţi electric.

 

Rază de întoarcere minimă

Direcţia tractoarelor ASTER e de tip hidrostatic cu valvă Load Sensing ce permite o manevrabilitate deosebit de uşoară chiar şi în spaţii înguste.
Având o rază de întoarcere de numai 2,8 metri, tractoarele ASTER economisesc timp şi combustibil, micşorând numărul de manevre executate pentru întoarcere.

Configuraţia particulară a axei anterioare permite realizarea unui  unghi mare de virare, de până la 55o, diminuându-se semnificativ uzura cauciucurilor.

 

Confort şi Securitate

Bordul ergonomic, scaunul cu reglare pe verticală şi orizontală, direcţia cu sistem hidrostatic Load Sensing, cabina dotată cu filtre, instalaţie de încălzire şi aer-condiţionat (la cerere), platforma montată pe Silent  Block, axa faţă Heavy Duty sau bara de protecţie sunt  doar câteva dintre elementele de confort şi siguranţă cu care sunt dotate tractoarele ASTER.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 1(45)/2007

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →