Goldoni gama Lander: tractoarele pe şenile - Revista Ferma
3 minute de citit

Goldoni gama Lander: tractoarele pe şenile

lander ita fra lantec 1 m Goldoni gama Lander: tractoarele pe şenile

Puncte forte

Caracteristicile constructive ale tractoarelor din seria Lander şi anume: motoare puternice, dimensiuni şi greutate reduse, cutie de viteze cu 16 rapoarte cu inversor, manetă unică de comandă a direcţiei, centrul de greutate jos, greutate uniform distribuită pe toată lungimea şenilei, le recomandă a fi echipamentele ideale pentru lucrul în zonele dificile, cu pante accentuate, în zonele înguste ce necesită manevrabilitate ridicată, în zonele cu aderenţă scăzută şi, în general, în zonele în care alte tractoare nu ar putea fi folosite.

Record

Cu un ecartament de numai 92 cm (lăţime totală externă), Lander 75 (versiunea S) este tractorul şenilat cel mai îngust, puternic şi totodată uşor, dintre toate tractoarele similare existente pe piaţă. Astfel acest tractor poate lucra cu uşurinţă chiar şi pe rândurile de vie cele mai înguste.

Motorizare

Cele două modele Lander sunt echipate cu motoare VM cu injecţie directă, în 3 cilindri aspirat de 48 CP şi respectiv 3 cilindri turbo de 68 CP. Aceste motoare furnizează un cuplu maxim, pornind de la un regim de turaţie scăzut, au un consum de carburant mic şi un grad redus de zgomot.

Cutie de viteze

Transmisia şenilatelor din seria Lander permite selectarea treptei potrivite, indiferent de tipul lucrărilor efectuate. Cutia de viteze are 16 rapoarte (8+8 cu inversor), spectrul de viteze acoperit variind de la 1,31 km/h, la 12,50 km/h, atât înainte, cât şi înapoi.

Eficienţă, indiferent de condiţiile de lucru

Tractoarele din seria Lander sunt echipate cu dispozitiv B-Matic cu Mono Steer, ce integrează sistemele de direcţie şi de frânare. Există o singură pedală de frână, care, în funcţie de modul în care este acţionată maneta centrală de comandă a direcţiei, acţionează concomitent asupra ambreiajului direcţiei şi a celui de frânare. Frânele au dimensiuni mari, acţionate de cilindri de diametru mare, garantând astfel o mare eficienţă la frânare.

Întreaga concepţie a sistemului de direcţie şi frânare asigură un grad de manevrabilitate ridicat, o mare siguranţă în exploatare şi, totodată, o uzură mică în timp.

Capacitate

Instalaţia hidraulică are un debit de 38 l/min şi posibilitatea de a monta un distribuitor simplu efect cu agăţare şi trei distribuitori dublu efect.
Sistemul de ridicare, cu poziţie şi efort controlat, are o capacitate de ridicare de 2300 kg.

Şenilatele Lander sunt dotate cu două prize de putere posterioare, cea superioară cu priză directă la motor, şi cea inferioară, cu turaţie standard de 540 rotaţii/min.
Toate aceste caracteristici permit cuplarea celor mai performante echipamente destinate lucrărilor agricole specializate.

Preţ şi condiţii de plată atractive

Compania Lantec, în calitate de importator oficial al tractoarelor Goldoni, pune la dispoziţia clienţilor săi variante de finanţare deosebit de avantajoase, în sistem de leasing sau în rate, cu durata de până la 5 ani.

Articol publicat în revista Ferma nr. 2(46)/2007

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →