Gestionează-ți toate utilajele cu un singur monitor! - Revista Ferma
2 minute de citit

Gestionează-ți toate utilajele cu un singur monitor!

Azi, majoritatea producătorilor de echipamente și utilaje destinate agriculturii de precizie au un țel comun – intercompatibilitatea.

Înainte, fiecare utilaj, avea un monitor cu care era controlat și apăreau probleme la schimbarea utilajului, a modelului sau când era folosit cu mai mult de un tractor când trebuia înlocuit și monitorul. Asta înseamnă bani, timp pierdut și probleme în lucrări. ISOBUS rezolvă aceste probleme prin folosirea de mufe, conexiuni și protocoale de comunicare standardizate.

ISOBUS Trimble_b

Ce înseamnă asta? Poți folosi un monitor de ghidare Trimble, cu un sprayer Berthoud, cu o mașină de fertilizat Vicon, sau o semănătoare Horsch. Astfel, cu ISOBUS, poți folosi un singur monitor, cu orice utilaj, indiferent de marcă.

Cu ISOBUS, beneficiezi de eficiență în efectuarea lucrărilor din câmp, economie de bani, aplicarea corectă a inputurilor. Prin simpla conectare a utilajului în priza ISOBUS, toate setările sunt încărcate automat, operatorul nemaiavând nevoie să memoreze interfețe și setări, să mute monitoare, cabluri și senzori.

Beneficiază de avantaje mai mari, când monitorul efectuează și ghidarea. Cu ajutorul datelor satelitare, poți închide și deschide automat secțiuni, controla și modifica în mod automat doza aplicată, întocmi automat hărți de aplicare sau recoltare. Cabina nu mai este inundată de monitoare.

Ai utilaje utilajele în fermă care nu sunt compatibile ISOBUS? Există kit-uri care fac utilajele compatibile ISOBUS, dar îți aduc de îmbunătățiri, prin adăugarea de noi senzori, sau senzori mai performanți, eliminând eroarea umană în efectuarea setărilor și calibrărilor. Un astfel de sistem este Field-IQ ISOBUS de la Trimble – compatibil cu toate tipurile și mărcile de utilaje agricole, și cu un preț avantajos.

Un lucru este clar – ISOBUS este viitorul. Acum, majoritatea utilajelor inteligente, sunt compatibile ISOBUS, de la cositori și prese de balotat, până la semănători și mașini de stropit.

Pentru mai multe detalii contactați specialiștii Vantage: http://bit.ly/Contact_Vantage

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →