George CRISTEA a învăţat din mers cum să facă PERFORMANŢĂ în AGRICULTURĂ! - Revista Ferma
3 minute de citit

George CRISTEA a învăţat din mers cum să facă PERFORMANŢĂ în AGRICULTURĂ!

Mai întâi s-a dat pe brazdă cu agricultura: are o fermă vegetală întinsă pe aproape 300 de hectare şi este mulţumit de roadele muncii sale.
Povestea ogoritului la Măgurele a început în urmă cu aproape un deceniu, în 2008. „Venisem din Topolog şi, neavând din ce trăi, a trebuit să mă apuc de ceva. Mai întâi m-am ostenit să ridic un solar în suprafaţă de 150 mp şi am făcut răsaduri de legume (roşii, ardei, castraveţi, vânătă, varză), aşa cum învăţasem acasă. Tata îmi dăruise un mic tractor – U 445, numai bun pentru grădinărit. În 2008, am cultivat un hectar cu varză. Şi aşa a fost începutul”, îşi aminteşte, cu o anume nostalgie, George Cristea de primii paşi în această frumoasă aventură de succes.
Apoi a preluat de la oamenii din sat teren în arendă, în jur de 17 hectare, şi încet-încet a prins demaraj în afacere.(…)

cristea-george-fermier-topo_b

Tânărul fermier George Cristea a ajuns să lucreze din ce în ce mai eficient terenul. Din toamna trecută are semănate aproape 100 hectare cu grâu, cultură care s-a dezvoltat în condiţii optime. Nutreşte speranţa că la vară, atunci când va intra cu combina în lan, recolta va bate spre 5 tone/ha, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut. La orz, a obţinut o medie de 6300 kg/ha, cu sămânţă de la Saaten Union, ceea ce nu este puţin într-o zonă neirigată, în care ploile rar binecuvântează platoul jos al Babadagului, din Masivul Dobrogei de Nord. (…)

Spirit întreprinzător, tânărul fermier a identificat noi oportunităţi în sensul dezvoltării agribusinessului său. A simţit că e în stare şi că poate răspunde unei nevoi de piaţă, astfel, că de doi ani, George Cristea face distribuţie de inputuri pentru fermierii mici şi mijlocii din zonă. Este un mic jucător pe piaţa locală, demn de luat în seamă; şi-a asigurat un portofoliu de circa 110 de clienţi pe care-i aprovizionează cu cele trebuincioase în „agroactivitate” – seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi răsaduri. Ne spune că în primul an a avut o cifră de afaceri de circa 200 mii euro, în al doilea (2016), peste 500 mii de euro! Sunt seminţele succesului!

Citeşte integral povestea tânărului fermier în revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →