Genetica Saaten Union e în topul calităţii - Revista Ferma
2 minute de citit

Genetica Saaten Union e în topul calităţii

Astfel, Saaten Union susţine fermierii care îşi doresc să obţină recolte profitabile, furnizându-le seminţe de calitate, din genetica de generaţie nouă.

Grau Saaten Union_b

Calitatea pentru panificaţie, un atu important pentru soiurile de grâu marca Saaten Union
Saaten Union România comercializează doar soiuri de calitate foarte bună pentru panificaţie. Cele mai multe soiuri din portofoliul nostru sunt încadrate în clasa A pentru panificaţie, ceea ce înseamnă că valoarea proteinei este cuprinsă între 12 şi 13%. Aici putem aminti soiurile: Joker, Katarina, Trublion şi Python.
Însă, portofoliul nostru cuprinde şi soiuri din clasa extra pentru panificaţie, cum ar fi Genius, la care conţinutul de proteină depăşeşte 14%. De menţionat că acest conţinut de proteină este stabilit de capacitatea genetică a unui soi, însă un rol extrem de important îl deţine şi aplicarea unei fertilizări echilibrate, în punctele cheie.
Conţinutul de proteină este influenţat direct de genetica soiului, însă poate fi uşor reglat din tehnologia aplicată, în special de fracţionarea azotului.

Grau Saaten Union_b

Beneficiu condiţionat şi de nutriţia echilibrată
Pentru a evita pierderile şi a asigura “hrana” necesară în momentele cheie, un rol extrem de important este aplicarea fracţionată a azotului. Astfel:
– în primăvară, pentru a stimula pornirea în vegetaţie şi dezvoltarea egală a fraţilor, se recomandă a aplica 40-50 kg azot;
– în stadiul de 2-3 internodii, când avem consumul mare de azot şi are loc diferenţierea organelor de reproductive, se recomandă a aplica 40-70 kg N. Această cantitate se administrează în funcţie de precipitaţii şi de nivelul de dezvoltare a culturii.
– de la stadiul de burduf până la înspicare se recomandă aplicarea a 25-30 kg N, pentru a spori calitatea producţiei (proteina şi glutenul).
Atragem atenţia că fertilizarea unilaterală numai cu azot determină o creştere vegetativă puternică, în detrimentul numărului de flori în spic. Ca urmare, fertilizarea echilibrată cu NPK, dar şi cu microelemente reprezintă factorul esenţial în realizarea unor culturi de cereale păioase profitabile cu producţii mari şi de calitate.
Soiurile de cereale Saaten Union asigură producţii ridicate şi calitate deosebită pentru panificaţie dacă se respectă toate condiţiile enumerate anterior.

Text şi foto: Saaten Union

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →