Cooperativa Agricolă TimLactAgro a fost înfiinţată în anul 2009.
Detalii AICI: TimLactAgro – cooperativa crescatorilor de vaci cu lapte
În prezent, Cooperativa are 28 de membri, producători de lapte din judeţele Timiş şi Arad. În martie 2018, membrii TimLactAgro şi-au deschis propria fabrică de procesare, în localitatea Bucovăţ din judeţul Timiş. Investiţia totală a trecut de 600.000 de euro şi le-a luat câţiva ani şi multă muncă pentru a reuşi. În fabrică procesează, pentru început, 3.000 – 5.000 litri pe zi, dar capacitatea maximă este de 10.000 – 12.000 litri pe schimb. Ca şă îşi pună la punct reţetele, şi-au adus un tehnolog în procesarea laptelui care este profesor într-o universitate din Italia.
Brandul sub care îşi vând produsele este „Floare din Banat”. Povestea AICI: Producătorii de lapte din Timiş au propriul brand de lactate
Pe 31 martie 2018 au deschis primul magazin propriu în Timişoara, în care vând lactate produse 100% din lapte proaspăt de vacă din fermele proprii, mezeluri de Salonta şi zacuscă atestată tradiţional, precum şi celebra Pită (pâine) de Pecica (producătorul are şi 400 de vaci de lapte şi este membru al Cooperativei). Detalii AICI: VALERIU ŢIGU produce pâine şi lapte („Omul harnic, muncitor, de pâine nu duce dor”)
Produsele lactate „Floare din Banat” se găsesc şi în magazinele Asociaţiei Comercianţilor Arădeni (ACA) din judeţul Arad, iar membrii Cooperativei TimLactAgro îşi fac deja planuri să deschidă, în curând, şi al doilea magazin din Timişoara.
Noi am fost la deschiderea primului magazin, am degustat, am pozat şi vă arătăm cum a fost. Mai multe vă povestim în ediţia tipărită a Revistei Ferma.
Aşa şi-au întâmpinat producătorii de lapte din Cooperativa TimLactAgro clienţii la deschiderea primului magazin din Timişoara (Strada Matei Basarab, nr.25 A)
Produse pentru degustare
Discuţii şi interviuri pentru presă
Doamnele din fotografie (minunate, pe cuvânt!) lucrează şi în propriile ferme, care fac parte din Cooperativa TimLactAgro
Cumpărători, de la prima oră
Telemea de vacă şi lapte „Floare din Banat” cu 3,7% grăsime
Brânză dulce, ricotta (urdă dulce), smântână „Floare din Banat” (cu 30% grăsime, cu mai puţină grăsime nici nu e smântână, aşa ne-au spus producătorii)
Caşcaval Granbanat – specialitate a tehnologului italian. Au, în total, şase sortimente. Pe raftul din spate, ce a mai rămas din Pita de Pecica, după vreo două ore de la deschiderea magazinului
Caşcaval Granbanat, maturat 60 de zile
Caşcaval Granbanat cu mărăr, cu piper negru şi brânză cu pastă moale Aromabanat, maturată 45 de zile
Specialităţi de caşcaval Granbanat: premium, afumat, cu nucă, cu ardei iute, cu mărar, cu cimbru, cu piper negru
Mezeluri de Salonta, produse de un membru al Cooperativei TimLactAgro
Zacuscă de vinete, de ciuperci, de fasole, atestată tradiţional, produsă în Caraş-Severin
Viorel Hapenciuc, preşedintele Cooperativei TimLactAgro