2 minute de citit

Flosul SC. Triumful experienței

FlosulSC2_b

De aceea, astăzi vă reamintim de capacitatea foarte bună a sulfului lichid de a combate această ciupercă și vă recomandăm fungicidul FLOSUL SC. Acest produs sub formă de suspensie concentrată, pe bază de sulf 800 g/l, are acțiune de contact; formularea sa îl face foarte ușor de utilizat și eficient în plantațiile dumneavoastră de viță-de-vie.

Sulful și făinarea, adversari istorici

Sulful este un combatant cunoscut al făinării, Uncinula necator, generații de fermieri bazându-se pe capacitatea sa de a menține cultura curată. De aceea, utilizarea sa este recomandată în continuare pentru prevenirea infestării cu făinare, împreună cu alte mijloace tehnologice menite să țină această boală la distanță. Printre acestea, menționăm:

  • alegerea unor soiuri rezistente, acolo unde este posibil;
  • atenția acordată fertilizării (excesul de azot susține proliferarea bolii);
  • efectuarea corectă a operațiunilor de tăiat, legat, prășit etc. pentru a reduce umiditatea pe dedesubtul frunzelor și a permite aerisirea;
  • arderea lăstarilor atacați.

Flosul SC are acțiune de contact, sulful conținut acționând ca un agent toxic. Deși mecanismul fungicid al acestui element mineral nu este cunoscut pe deplin, ipoteza cea mai frecventă este că afectează respirația celulară a ciupercilor dăunătoare.
Aplicarea Flosul SC este recomandată de la începutul perioadei de vegetație până la compactare. Atenție, vă recomandăm să respectați dozele, deoarece excesul de sulf aplicat poate conduce la formarea de compuși ai sulfului în vin (mercaptani și H₂S), care îi scad calitatea.

FlosulSC_b

Beneficiile unui vârf de gamă

Fungicidul Flosul SC se prezintă sub formă de suspensie concentrată și prezintă o mare stabilitate a formulării. De asemenea, este rezistent la spălare, depozitul rezidual este foarte redus, vâscozitatea este scăzută și nu formează spumă.

Doză recomandată

4 l/ha
Pentru mai multe informații privind tehnologia necesară culturii de viță-de-vie, vă recomandăm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →