Fiecare a zecea fermă germană produce ecologic - Revista Ferma
2 minute de citit

Fiecare a zecea fermă germană produce ecologic

Potrivit estimărilor Federaţiei Industriei Alimentare Ecologice (BÖLW), anul trecut în medie cinci ferme germane au făcut conversia la agricultura ecologică în fiecare zi, echivalentul unei suprafeţe de 500 de terenuri de fotbal.

legume-fericite_bConform statisticilor oficiale, în 2017 suprafaţa dedicată culturilor organice a crescut cu 124.647 hectare (aproximativ 10%), până la un total de 1.375.967 hectare. Circa 8,2 procente din suprafaţa agricolă totală a Germaniei este acum certificată ecologic. Aproape fiecare a zecele fermă (10,9%) produce bio.

Un total de 29.174 de fermieri germani, cu 2.042 mai mulţi decât în anul precedent, cultivau în sistem ecologic. „În 2017, pentru prima dată, au fost tranzacţionate peste 20 de miliarde de euro pe piaţa produselor bio”, susţin reprezentanţii BÖLW, comentând creşterea puternică a vânzărilor pieţei ecologice germane.

Alimentele şi băuturile ecologice au crescut profiturile cu 5,9%, atingând un volum total al pieţei de 10,04 miliarde euro, comparativ cu 9,48 miliarde euro în 2016. Comerţul cu alimente ecologice a crescut vânzările cu 2,2%, reprezentând în 2017 circa 29% din piaţa produselor organice. Vânzările în sectorul comerţului cu amănuntul al produselor alimentare bio au crescut cu o rată peste medie, de 8,8%, generând o cifră de afaceri de 5,93 miliarde de euro.

Guvernul federal al Germaniei şi-a asumat ca până în anul 2030 suprafaţa alocată culturilor ecologice să ajungă la 20% din totalul suprafeţelor agricole!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →