Fermierii protestează! Tractoarele s-au pus în mişcare spre București! - Revista Ferma
3 minute de citit

Fermierii protestează! Tractoarele s-au pus în mişcare spre București!

protest fermieri Fermierii protestează! Tractoarele s-au pus în mişcare spre București!

În mai multe judeţe fermierii au pornit acţiuni spontane de protest prin blocarea unor drumuri importante. Protestestarii se organizează „din mers” şi declară că vor pornii cu tractoarele spre Bucureşti. Protestul fermierilor s-a sincronizat cu manifestările organizate de asociaţii ale transportatorilor.

Principalele nemulțumiri ale agricultorilor privesc: neplata subvenţiilor APIA, lipsa măsurilor de protecţie a fermierilor locali faţă concurenţa neloială a importurilor de produse agricole din Ucraina şi scăderea preţurilor la cereale.

În ultimile zile au fost numeroase discuţii privind organizarea unor proteste.

„Sunt de acord cu toate protestele pe care le fac fermierii, dar aș dori foarte mult ca tot ceea ce înseamnă revendicări să fie transmise către Ministerul Agriculturii ca să le putem rezolva și să le dăm fermierilor răspunsurile corecte. Mai mult, mi-aș dori foarte mult ca acest protest să nu fie unul politic… ”, a declarat Florin Barbu, Ministrul Agriculturii la postul B1 TV.

„Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!”

Redăm postarea ministrul Florin Barbu:

„Legat de protestul “spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest. Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere.

Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare.

Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an.

Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare. Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest.
Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!
Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.
Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească.
Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic.
Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje.
Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani
Ca întotdeauna, ușa ministerului Agriculturii este deschisă oricând pentru fermieri, pentru că eu sunt acolo pentru a le rezolva problemele și a-i sprijini!
Îi asigur pe toți că anul 2024 o să fie un an agricol bun atât pentru România, cât și pentru fermierii români!”
Florin Barbu fb Fermierii protestează! Tractoarele s-au pus în mişcare spre București!

 

 

Update – Proteste în desfăţurare:

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →