Fermierii irlandezi aduc tractoarele la aeroport! Protestatari: ZBORURILE sau MÂNCAREA? Ce e mai IMPORTANT pentru această nație? - Revista Ferma
2 minute de citit

Fermierii irlandezi aduc tractoarele la aeroport! Protestatari: ZBORURILE sau MÂNCAREA? Ce e mai IMPORTANT pentru această nație?

tractoare si avioane Fermierii irlandezi aduc tractoarele la aeroport! Protestatari: ZBORURILE sau MÂNCAREA? Ce e mai IMPORTANT pentru această nație?
Credit foto @iStock.com/fotokostic, @iStock.com/t:Takosan

Luni, 26 februarie. Fermierii membri ai Asociației Fermierilor Irlandezi (IFA) își vor aduce tractoarele la Aeroportul Cork astăzi, ca parte a celei mai recente acțiuni din campania „Enough is Enough” (ro – Destul e Destul).

În această dimineață devreme, fermierii s-au adunat în trei locații: Little Island, Anglers’ Rest și Fivemilebridge înainte de a se îndrepta către aeroport pe Kinsale Road.

Protestul va culmina ulterior la Cork County Hall, unde va coincide cu o ședință lunară programată a Consiliului Județean Cork.

ÎN TIMP CE VOI CREȘTEȚI NUMĂRUL DE PASAGERI CU 25%, NOI TREBUIE SĂ REDUCEM EMISIILE CU 25%. E CORECT?!

Președintele Cork Central IFA, Mathew Hurley, precizează că tractoarele se îndreaptă spre Aeroportul Cork pentru a evidenția „nedreptatea” aeroportului din Dublin care încearcă să crească numărul de pasageri cu 25%, în timp ce fermierii trebuie să-și reducă emisiile cu aceeași cantitate.

„Ca națiune, acordăm prioritate zborurilor față de alimente? Nu pare să aibă prea mult sens! Fermierii ar dori să se extindă și să continue să-și dezvolte afacerea, așa cum ar face aeroportul din Dublin”, susține reprezentantul fermierilor într-o declarație pentru Agriland.ie

REVENDICĂRILE FERMIERILOR

„Sunt probleme cu directiva privind nitrații și cu modul în care este implementată. Fermierii nu au timp să se adapteze. Există o schimbare constantă a regulilor. Sunt probleme și cu întârzierea plăților pentru mediul rural și agroclimat”, a spus el.

Înainte de demonstrația de astăzi, Aeroportul Cork a emis un avertisment de trafic pentru pasageri și navetiști.

Hurley a spus că odată ce demonstrația de la aeroport s-a încheiat, convoiul de tractoare se va îndrepta către Cork County Hall, unde fermierii vor livra o scrisoare consilierilor județeni.

Scrisoarea enumeră nemulțumirile fermierilor și face apel la consilieri să susțină campania IFA.

Săptămâna trecută, președintele IFA, Francie Gorman, a cerut membrilor organizației să continue demonstrațiile în următoarele săptămâni.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →