2 minute de citit

Fermierii englezi pariază pe cultivarea nucilor

Pomii de nuci sunt, de asemenea, de ajutor pentru biodiversitatea din ferme, îmbunătăţind sănătatea solului, deoarece rădăcinile lor îmbunătăţesc abilitatea şi capacitatea solului de a absorbi apa, reducând riscul de eroziune eoliană.

Vorbind la conferinţa Oxford Real Farming, Guy Singh-Watson, care a fondat compania de cutii de legume organice Riverford, a început să experimenteze culturile de alune şi nuci pe ferma sa de 150 de acri din Devon, după ce s-a simţit vinovat pentru cât de mult îşi ara câmpurile pentru culturile de legume.

El a spus: „Legumele pe care le cultivăm sunt în mare parte anuale şi implică cultivarea solului şi, de-a lungul anilor, m-am simţit din ce în ce mai inconfortabil în această privinţă. Este un fel de călcâi al lui Ahile – în urmă cu trei ani am pierdut 10.000 de tone de sol în 10 minute. S-a întâmplat sub supravegherea mea, nu vreau să fiu responsabil pentru asta din nou.”

nuci 01_b

Clima Angliei se încălzeşte, anul trecut fiind cel mai cald an înregistrat vreodată, cu o vară lungă şi uscată. Acest lucru face ca multe culturi să fie dificil de cultivat, iar mulţi fermieri au raportat pierderi de recolte în timpul secetei.

Deşi uneori au nevoie de irigare atunci când sunt plantaţi pentru prima dată, alunii şi nucii se descurcă bine pe vreme caldă şi pot supravieţui verilor uscate. Singh-Watson a declarat că a vizitat recent Piemontul din Italia, unde alunele sunt o cultură importantă – aici se află Ferrero, compania care produce Nutella.

Pentru englezi sectorul este interesant, deoarece nucile englezeşti sunt considerate a fi de o calitate deosebit de înaltă şi sunt foarte solicitate. Fermierii le cultivă din ce în ce mai mult pentru a adăposti animalele, cum ar fi oile, de vremea caldă, producând în acelaşi timp o recoltă profitabilă.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →