2 minute de citit

Fermierii arădeni se vor asocia după modelul italian!

Asocierea micilor producători este un subiect de interes în judeţul Arad, unde circa 80 la sută din exploataţiile agricole au o dimensiune de până în 10 hectare.

În cadrul ceremoniei de deschidere a expoziţiei AGROMALIM, eveniment desfăşurat de joi până duminică la Expo Arad, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, o declarat că soluţia ideală pentru micii fermieri arădeni ar fi asocierea pe modelul implementat de italieni în regiunile Verona şi Veneto.

Iustin Cionca Fermierii arădeni se vor asocia după modelul italian!

„Asocierea micilor producători se va face după modelul italian, în care cultivatorii de cereale, de legume şi de fructe nu se zbat izolat să-şi vândă producţia pe pieţele locale, ci împreună reuşesc să exporte în toată Europa sau chiar pe alte continente. Este un model pe care îl vom prezenta în această toamnă celor care ni se vor alătura în vizita pe care o vom efectua în Italia, un model pe care dorim să îl preluăm şi să-l implementăm şi în judeţul Arad”, a subliniat Iustin Cionca.

De asemenea, profitând de prezenţa la Agromalim a secretarului de stat Aurel Simion, preşedintele CJA a cerut descentralizarea competenţelor către autorităţile teritoriale, pe considerentul că „deciziile cele mai bune se iau la nivel local”. Acesta a dat şi un exemplu – Direcţia Agricolă, instituţie despre care edilul arădean spune că ar trebui descentralizată. „Nu cred că un funcţionar care se află la Bucureşti este mai preocupat de rezolvarea problemelor care ne preocupă în mod deosebit pe noi”, a argumentat Iustin Cionca.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →