Iniţial intenţia agricultorului a fost clară: să-şi ţină copiii lângă el, la vatra strămoşească.
Acum mica fermă a familiei Vlad se întinde pe 12 hectare de teren. Unitatea de producţie agricolă are în structură două hectare de vie cu struguri de masă, în anul patru, jumătate de hectar de mur, suprafaţă plantată în urmă cu trei ani, 4,3 hectare cu pepeni verzi, din care unul cu pepene galben, precum şi tomate de câmp, fasole de grădină şi o lucernieră întinsă pe trei hectare. În acest an, Alexandru Vlad a plantat încă 30 de ari cu mur şi va continua lucrarea de extindere a culturii în primăvara viitoare. Fermierul gălăţean şi-a produs singur materialul săditor, pentru că – spune el – murul este un arbust fructifer destul de profitabil.
La început, avusese cultura mare, dar schimbând structura de producţie, trecând la culturile horticole, a trebuit să schimbe şi sistema de maşini şi utilaje agricole. Astfel, că a achiziţionat utilaje specializate horticulturii: tractor, atomizor, prăşitoare, scarificator, plug, toate italieneşti, noi şi performante, nu la mâna a doua. Au costat o grămadă de bani!
Totuşi, fermierul nu a renunţat complet la cultura mare, cultivă porumb şi îl valorifică în propria fermă de porci!
Cum a început afacerea şi familie şi unde vrea să ajungă cu pasiune şi perseverenţă, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!