2 minute de citit

Fendt îşi extinde operaţiunile în Brazilia

Planurile au fost dezvăluite la o prezentare de companie din Sao Paulo. Potrivit companiei Reuters, care a dezvăluit această ştire, prin această mişcare AGCO vizează marii cultivatori de soia ale vastelor regiuni agricole din centrul ţării sud-americane. Pentru început, AGCO se va concentra pe producţia de tractoare Vario de puteri superioare, urmând ca de anul viitor să aducă în Brazilia şi combinele marca Fendt.

Din câte se pare, vor exista două unităţi de producţie. Reprezentanţii AGCO au declarat că aceste echipamente vor fi produse în Brazilia pentru a satisface nevoile fermierilor din state precum Mato Grosso şi Goias, unde se cultivă o mare parte din porumbul şi soia acestei ţări. Divizia Fendt din America de Sud va avea sediul în Sorriso, în partea de nord a statului Mato Grosso.

Fendt-1000-Vario_bMarile companii producătoare de maşini şi echipamente agricole au pus de mult ochii pe Brazilia, ţară care numără peste 10.000 de fermieri care lucrează fiecare cel puţin 5.000 de hectare. Potrivit Biroului Statistic (IBGE), Brazilia are aproximativ 5 milioane de antreprenori agricoli şi 64 milioane de hectare de teren arabil. În plus, există aproximativ 150 de milioane de hectare alocate creşterii vitelor.

Conform celui mai recent raport al Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Autovehicule din Brazilia (ANFAVEA), în primul trimestru al anului 2019 s-au vândut în Brazilia nu mai puţin de 9.378 de tractoare noi (din care 118 pe şenile) şi 1.850 de combine pentru recoltarea cerealelor. John Deere este, se pare, primul jucător de pe această piaţă, urmat de Massey Ferguson (parte a AGCO Corporation).

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →