Expertiza DEKALB la rapiţă - de peste 11 ani, alegerea NR. 1 a fermierilor - Revista Ferma
4 minute de citit

Expertiza DEKALB la rapiţă – de peste 11 ani, alegerea NR. 1 a fermierilor

Rapiţa este printre culturile cele mai profitabile, iar fermierii români au înţeles asta. Rapiţa DEKALB este de peste 11 ani alegerea numărul 1 în fermele româneşti. Motivele sunt multe. Pe lângă o genetică cu producţii stabile, hibrizii toleranţi la scuturarea boabelor din silicve şi multe alte caracteristici unice, acum DEKALB vine şi cu un tratament unic pentru seminţele de rapiţă.

Expertiza DEKALB la rapiţă_b
Acceleron® Seed Applied Solutions este o soluţie unică, ce vă oferă protecţia de care cultura dvs. are nevoie, ajutând-o să fie viguroasă la ieşirea din iarnă şi capabilă să facă faţă provocărilor încă de la început. În plus, oferta comercială a companiei conţine şi partea de asigurare a culturii la secetă. Nu trebuie să uităm şi de expertiza agronomică a specialiştilor DEKALB, cei care sunt zi de zi în fermele dvs.
Aşadar, vorbim de o serie de soluţii pe care DEKALB le pune la dispoziţia fermierilor pentru a maximiza profitul acestei culturi.
Pentru că totul începe de la alegerea geneticii, vă prezentăm o serie de hibrizi de top din portofoliul DEKALB de anul acesta. Hibrizi şi caracteristicile lor deosebite, care îi fac să fie numărul 1 pe piaţa românească de profil.

Expertiza DEKALB la rapiţă_b

Recomandări de hibrizi DEKALB
Rapiţa DEKALB este cunoscută pentru calităţile privind vigoarea la răsărire, dubla toleranţă la phoma şi la hernia rădăcinilor. În câmp, toleranţa la scuturarea boabelor din silicve este punctul forte al seminţei DEKALB, ceea ce duce la minimizarea pierderilor de producţie şi la evitarea problemei răsăririi samulastrei în urma scuturării seminţelor înaintea recoltării şi în timpul acesteia. Vă reamintim că în 2018, producţia record a anului a fost atinsă de ferma Trei Movile, din comuna {iclău, jud. Arad, unde hibridul DK Expression a reuşit performanţa de 5.974 de kilograme la hectar, la o umiditate de 6,8%.
DK Expansion este cel mai performant hibrid ca producţii la nivel european, motiv pentru care a făcut parte dintre noutăţile portofoliului din acest sezon. DK Expansion este un hibrid semitardiv, de talie înaltă, cu un conţinut de ulei excelent şi toleranţă la scuturarea boabelor din silicve – caracteristică ce minimizează pierderile de producţie şi reduce apariţia samulastrei.
DK Extime a depăşit în România producţia de 6 tone în Arad şi a avut rezultate foarte bune în loturile de testare. DK Extime este un hibrid semitimpuriu, de talie medie, cu o excelentă rezistenţă la frângerea tulpinii, cu toleranţă la scuturarea boabelor din silicve şi un potenţial de producţie excelent.
DK Implement CL este unul dintre hibrizii Clearfield de maturitate timpurie, cu o talie medie, rezistenţă foarte bună la frângerea tulpinii şi toleranţă la scuturarea boabelor din silicve. Sistemul Clearfield reprezintă singura soluţie pentru controlul total şi îndelungat al buruienilor, inclusiv al cruciferelor (sinapis, raphanus).
DK IMARET CL este singurul hibrid de pe piaţă cu toleranţă la Lupoaie (Orobanche), care se remarcă şi prin conţinutul foarte ridicat de ulei. La doi ani de la lansarea în România, DK IMARET CL reuşeşte să rămână cel mai performant hibrid din portofoliul DEKALB CLEARFIELD nu doar în România, ci şi în întreaga zonă a Europei Centrale şi de Sud Est. În toate mediile de producţie, de la cele înalte la cele joase, consecvenţa hibridului a fost demonstrată prin depăşirea producţiilor tuturor celorlalţi hibrizi.
Pentru informaţii şi detalii, consultaţi reprezentanţii regionali ai DEKALB.

Sursa: www.dekalb.ro

ACCELERON ELITE – TRATAMENTUL IDEAL PENTRU SEMINŢELE DE RAPIŢĂ DEKALB
Acceleron Elite conţine trei elemente:
• Fungicid de biocontrol, care are o eficacitate împotriva principalelor boli, reduce pagubele provocate de puricele negru al cruciferelor şi îmbunătăţeşte înfiinţarea culturilor;
• Biostimulator, datorită căruia fosforul devine mult mai accesibil pentru plantă, asigurând o dezvoltare mai bună a rădăcinii şi contribuind la formarea unei populaţii de culturi uniforme şi sănătoase, precum şi la obţinerea unui randament maxim;
• Insecticid, ce combate principalii dăunători ai rapiţei, stimulând potenţialul productiv.
Varianta de tratament Acceleron Standard conţine doar fungicid de biocontrol şi biostimulator.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →