7 minute de citit

Eveniment aniversar Ecofol – 30 de ani de activitate şi produse complet noi

logoecofol_b

Primul amfitrion al evenimentului nostru de la Sinaia a fost Stelian Folică, fondatorul Agro Excel Balkans, în calitate de reprezentant comercial al Ecofol în România din anul 2017. După prezentarea succintă a companiei, Stelian Folică a adus în discuţie un subiect fierbinte cu care ne confruntăm din ce în ce mai mult: schimbările climatice şi efectele lor asupra agriculturii. „Temperaturile cresc, gheaţa de la Poli se topeşte, nivelul mării creşte, dar în continuare considerăm că problema asta nu ne afectează pe noi. 20 dintre ultimii 22 de ani au fost cei mai fierbinţi. Şi acesta este doar începutul. Toate fenomenele de secetă, inundaţii, furtuni şi alte schimbări climatice devin mai puternice şi mai grele. Oamenii de ştiinţă previzionează că încălzirea globală va duce la scăderi ale productivităţii în agricultură”, avertiza Stelian Folică.
Pe de altă parte, potrivit acestuia, FAO a calculat că nu mai e mult teren disponibil pentru agricultură. Asta înseamnă că în viitor va trebui să recoltăm mai mult, mult mai mult pe hectar, pentru a compensa lipsa pământului, schimbarea climei şi nevoia crescută de hrană. „Deci ce avem de făcut este să ne adaptăm la schimbările climatice şi la noile realităţi. Agricultura contribuie cu 10% din toate emisiile de gaze cu efect de seră. Amoniacul, metanul şi oxidul de azot sunt cele mai nocive. Una dintre soluţii este dată de biostimulatori complecşi, iar cealaltă este o categorie de substanţe chimice numite inhibitori, care pot reduce volatilizarea amoniacului şi denitrificarea îngrăşămintelor, crescând în acest fel randamentul şi fiind sigure pentru mediu“, spune Stelian Folică.

Ecofol aduce pe piaţa din România noile îngrăşămintele granulare ale companiei
Ecofol a lansat, prin intermediul acestui eveniment, trei soluţii tehnologice, prezentate în amănunt de către Laurenţiu Trentea, Directorul Regional Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi.
Produsele Ecofol se încadrează în cinci categorii:
• Îngrăşăminte foliare EC – pe bază de EDTA şi sulfaţi, cu sau fără macroelemente;
• Îngrăşăminte foliare bio-minerale – tehnologia brevetată pe bază de acid lactic;
• Biostimulatori şi adjuvanţi;
• Îngrăşămintele granulare de specialitate – tratate cu inhibitori;
• Gama de hobby, îngrăşăminte lichide sau solide destinate utilizării pentru plantele din grădină sau balcon.

Eveniment aniversar Ecofol

Tehnologia NPro®
Este o gamă specială de îngrăşăminte granulate pentru protecţia azotului şi limitarea pierderilor cauzate de levigare şi denitrificare. Tehnologia NPro® urmăreşte protecţia formei de azot amoniacal. NPro® foloseşte cel mai eficient inhibitor al nitrificării (DMPP), care încetineşte activitatea bacteriilor Nitrosomonas şi asigură mult mai mult azot disponibil pentru culturi. Tehnologia prelungeşte disponibilitatea azotului pentru plantă până la 70 de zile. Rezultatul este creşterea randamentului cu emisii mai mici de oxid de azot, ceea ce face ca această tehnologie să fie mult mai potrivită pentru viitor.
• Beneficiile NPro®:
– Utilizarea mai eficientă a azotului în comparaţie cu îngrăşămintele convenţionale;
– Randament mai mare prin furnizarea de cantităţi sporite de azot şi amoniu;
– Minimizarea pierderilor de azot prin levigarea formelor nitrice;
– Furnizarea continuă de azot pentru plante până la 70 de zile – în conformitate cu nevoile lor;
– Randament mai bun la aceeaşi doză aplicată (3-4% la grâu şi porumb);
– Mult mai sigur pentru mediu.
• Gama de produse NPro®:
– DURASOL ASN+Mg , NPro® (24-0-0 +10S + 6MgO + DMPP);
– DURASOL NP 20-20, NPro® (20-20-0 + 13S + DMPP);
– DURASOL NPK 10-20-10, NPro® (10-20-10 + 6S + DMPP);
– DURASOL NPK 15-15-15, NPro® (15-15-15 +12S + DMPP).

Tehnologia NCode®
NCode® înseamnă uree pentru protecţia azotului împotriva volatilizării, tratată cu ultima generaţie de inhibitori de urează NBPT. Ureea tratată cu NBPT este economică şi uşor de utilizat ca înlocuitor pentru ureea standard, dar este şi benefică mediului prin reducerea emisiilor de azot amoniacal. Inhibitorul de urează NBPT a fost descoperit de peste 30 de ani şi este folosit cu foarte mult succes în practicile agricole din multe ţări. Acesta este motivul pentru care se numără printre inhibitorii aleşi de UE şi incluşi în Regulamentul 2003/2003 pentru utilizare oficială.
Beneficiile NCode®:
– Inhibitorul NBPT este bio-degradabil, foarte sigur pentru mediu şi nu afectează viaţa bacteriilor din sol;
– Fără pierderi de azot prin volatilizare şi spălări de suprafaţă;
– Fără levigare;
– Fără restricţii în aplicare;
– Randament mai mare cu emisii mai mici de amoniac;
– Producţii crescute în cazul menţinerii dozelor de aplicare;
– Producţii similare prin aplicarea unor cantităţi mai mici cu 20-25% comparativ cu doza de uree standard;
– Flexibilitate mai mare în aplicare datorită stabilităţii la temperaturi ridicate;
– Ultima generaţie de inhibitori;
– Flexibilitate logistică, promptitudine în livrări şi asistenţă tehnică. Ecofol oferă posibilitatea de a recomanda produsul, iar ureea va fi tratată şi livrată cât mai aproape de momentul aplicării ei în câmp.

GrowFactor Evolution
Este o gamă specială de produse cu efect de biostimulare pentru dezvoltarea plantelor şi sporirea rezistenţei la factorii de stres. Asigură creşterea randamentului cu o rezistenţă mai mare la schimbările climatice!
GrowFactor Evolution Pack este un bio-stimulator lichid super concentrat, compus din două părţi, care:
– are un conţinut echilibrat în macroelemente;
– cuprinde microelemente complet chelatate;
– are în componenţă o doză optimă de aminoacizi necesari plantelor;
– este un adjuvant organic inovativ;
– intensifică dezvoltarea radiculară;
– pregăteşte cultura pentru iernare;
– creşte rezistenţa plantelor la boli şi la stres;
– contribuie la o înrădăcinare mai bună;
– stimulează înfrăţirea;
– stimulează asimilarea azotului.
Evenimentul a fost prilejul potrivit pentru a comunica cea mai nouă şi atractivă ofertă cu care Ecofol vine în întâmpinarea fermierilor români. 5 + 1 GRATIS! este oferta noastră pentru achiziţionarea produsului GrowFactor Evolution şi o vom menţine activă în perioada octombrie 2019 – februarie 2020.
Echipa Ecofol mulţumeşte tuturor distribuitorilor şi fermierilor care au fost alături de noi, atât pentru prezenţă, cât şi pentru colaborarea foarte bună de până acum.
Ecofol – Time for Succes!

Echipa Ecofol România

ECOFOL ÎN CIFRE
Ecofol este o companie de familie, fondată în anul 1989. În prezent, Ecofol este lider în producţia şi vânzarea de îngrăşăminte foliare în Bulgaria şi Balcani. Compania are experienţă în întregul ciclu de activităţi, de la producţie până la comercializare.
Producem peste 5 milioane de litri anual, fertilizăm peste 850 mii de hectare (din totalul de 2,5 mil. ha în Bulgaria), deţinem peste 250 de produse specifice, 80% dintre partenerii Ecofol sunt clienţi fideli şi avem o echipă formată din peste 100 de angajaţi.
Ecofol a depăşit în ultimii ani graniţele Bulgariei, exportând produse în Ungaria, România, Lituania, Ucraina, Japonia, Vietnam, Grecia şi Maroc. În România, Ecofol are o reţea de distribuţie în tot sudul ţării, peste 200 de clienţi finali, iar produsele companiei au fertilizat deja peste 40.000 de hectare.

 

DE CE ECOFOL?
• Acess la cele mai noi tehnologii;
• Folosirea inhibitorilor de ultimă generaţie;
• Flexibilitate în livrări;
• Disponibilitatea constantă a produselor;
• Suport tehnic de înaltă competenţă;
• Profitabilitate şi creştere sustenabilă.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 20/247 (ediţia 15-30 noiembrie 2019)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →