Totuși, în condiții dificile, se poate ajunge la situația în care rampele convenționale DistanceControl, dotate cu doi senzori, unul în secțiunea stângă și altul în cea dreaptă a rampei, să aibă nevoie de mai multă precizie. Astfel, se poate întâmpla ca, în plantațiile cu o dezvoltare mai puțin uniformă, în culturile semănate în rânduri, acolo unde sunt anumite goluri pe teren sau pe culturile de cereale, rampa să coboare în cultură.
Precizie sporită în reglarea înălțimii rampei de stropit
Amazone vine cu un nou concept al sistemului DistanceControl, prevăzut cu patru senzori.
Astfel, DistanceControl plus dispune de doi senzori plasați în secțiunea stângă și alți doi senzori fixați în partea dreaptă a rampei. Datorită senzorilor suplimentari, prin distribuția soluției de stropit se acoperă o suprafață mai mare de cultură.
DistanceControl Plus menține rampa de stropit la o înălțime optimă față de culturi în condiții dificile de lucru. Datorită unui soft performant de control al reglajului, înălțimea de lucru a rampei coboară la distanța optimă față de plante chiar și la viteze mai mari de deplasare a mașinii. Totodată, distribuția eficientă a substanței de stropit este posibilă și la distanțe mai mici ale rampei față de suprafețele țintă. Astfel, se ține cont, în egală măsură, de tendința actuală de a spori viteza de deplasare a mașinii firosanitare și de a reduce distanța față de suprafele țintă, chiar și la mai puțin de 50 cm.
Text și foto: Amazone
Articol publicat in revista Ferma nr.2(163) 1-15 februarie 2016