DISPONIBILE. Consultă şi tu Ghidurile practice ale UE privind Transportul Animalelor! - Revista Ferma
2 minute de citit

DISPONIBILE. Consultă şi tu Ghidurile practice ale UE privind Transportul Animalelor!

Aceste Ghiduri au fost scrise în cadrul unui proiect european dedicat, finanţat de către Comisia Europeană, de către un consorţiu extins de institute de cercetare din 10 ţări şi organizaţii interesate în domeniu, incluzând informaţii şi comentarii de la grupuri şi companii UE care acţionează în domeniul agri-food, veterinar, transport pe şosele şi bunăstare animală.

Ghidurile vin însoţite de 17 Fişe informative practice şi uşor de înţeles (disponibile în 8 limbi) care ajută şi vin cu recomandări privind cele mai critice aspecte din timpul transportului, cum ar fi încărcarea şi descărcarea, furajarea şi adăparea şi transportul la temperaturi extreme (caniculă şi ger).

LOGO-ANIMAL-TRANSPORT-300_b

Respectarea bunăstării animalelor pe parcursul transportului este în interesul tuturor operatorilor implicaţi. Fermierii care trimit animalele văd că munca lor este respectată, transportatorii salvează timp şi bani, operatorii care primesc animalele le primesc în stare bună, premiţându-le să obţină rezultate financiare mai bune. Întregul sector poate fi mândru că respectă preocupările societăţii. Pe de altă parte, neglijarea animalelor poate conduce la pierderi economice serioase, penalităţi şi sanţiuni administrative.

Aceste Ghiduri şi Fişe informative reprezintă o sursă nepreţuită de informaţii pentru toţi cei implicaţi în transportul animalelor vii.

Mai multe informaţii privind procesul de creare şi dezvoltare a ghidurilor pot fi găsite pe website-ul Ghiduri de Transport al Animalelor (www.animaltransportguides.eu).

Revista FERMA este partener media al proiectului!

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →